Hlavní obsah

Cimrman, exekutoři a česká šlechta. Nové české dokumenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize natáčí řadu dokumentárních filmů a seriálů – tvoří až polovinu její roční produkce. Letos zpracuje třeba Járu Cimrmana, Jaromíra Hanzlíka a Michaela Kocába, věnovat se bude i exekucím.

Foto: Česká televize

Zdeněk Svěrák a Patrik Ulrich

Článek

Novým cestopisem Stopy Járy Cimrmana bude provádět Miroslav Táborský.

Režisérka Olga Sommerová připravuje film o Michaelu Kocábovi s názvem Michael Kocáb – rocker vs. politik a herce Jaromíra Hanzlíka si vybral  režisér Viktor Polesný.

Cimrman zesměšňuje práci bezpečnosti, zapsal si agent StB Arsén

Kultura

„U hraných filmů je všechno naplánované, existuje scénář, příprava, herci hrají tak, jak potřebujete. V dokumentu hraje velkou roli překvapení. Věci se můžou vyvíjet úplně jinak a vy musíte být připraven na nečekané změny. Nesmí vás nic zaskočit. Někdy to, co jste určitě nečekali, může být to podstatné. Musíte to poznat, být pořád ve formě a otevřený. Proto je dokument velmi náročná disciplína,“ tvrdí.

Foto: Česká televize

František Kinský (Modrá krev)

Adopci se věnuje šestidílný docusoap s názvem Adopce – cizí dítě a práci pěstounů sleduje seriál Plné hnízdo. Finančním otázkám se věnuje cyklus V exekuci.

České vzdělávání studuje cyklus Jak se dělá dobrá škola provázený Jiřím Havelkou a šlechtickým rodům se věnuje pokračování Modré krve.

Reklama

Výběr článků

Načítám