Hlavní obsah

ČEZ se vrací jako partner karlovarského filmového festivalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po šesti letech bude partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (MFF KV) opět energetická firma ČEZ. Právu to potvrdili výkonný ředitel MFF KV Kryštof Mucha a mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Foto: Jan Handrejch, Právo

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Článek

„Jsme rádi, že se ČEZ vrací do festivalu. Byl s námi hodně let a byl vždy významným podporovatelem festivalu,“ řekl Mucha.

Uvedl, že ČEZ je hlavním partnerem společného projektu MFF KV a České filharmonie Variace, který se již potřetí konal v listopadu v Karlových Varech.

„Vzhledem k tomu jsme se ve Varech potkali a dostali se k tomu, že se vrací,“ dodal Mucha s tím, že všechny partnery 58. ročníku představí zástupci festivalu na tiskové konferenci na konci dubna.

Obnovené spojení potvrdil Novinkám i ČEZ. „Ano, po šesti letech se opět stáváme partnerem karlovarského festivalu, což je po hlavních partnerech druhá úroveň partnerství. Znovu tak dochází k přirozenému spojení největší české firmy a největšího filmového festivalu na našem území se značným mezinárodním přesahem. K našemu návratu došlo postupně. Díky našemu partnerství s Českou filharmonií jsme se stali i partnerem festivalu Variace. Díky naší celorepublikové působnosti jsme podpořili celorepublikový projekt Tady Vary a následně i samotný festival,“ uvedl Kříž.

ČEZ byl partnerem MFF KV od roku 2002 do roku 2018. Jeho rozhodnutí skončit se připisovalo kritice tehdejšího prezidenta Miloše Zemana. Tehdy se do něj na předávání Českých lvů pustili filmaři. Zemanovým kritikem byl i prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška.

Podle iRozhlasu ale rozhodnutí ukončit sponzoring festivalu podle tehdejšího vyjádření ČEZ padlo v únoru, tedy před Českými lvy i inaugurací prezidenta. To tenkrát potvrdil i Bartoška.

Umělecký ředitel MFF KV Karel Och: Uvažujeme, co se dá příště zdokonalit

MFF KV

McGregor i Wrightová chtějí mít svou festivalovou znělku

MFF KV

Reklama

Výběr článků

Načítám