Hlavní obsah

Češi vyrobili všechny efekty v hollywoodském thrilleru Rozhněvaný muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akcí nabitý film ostříleného režiséra Guye Ritchieho Wrath of Man (Rozhněvaný muž) právě vstupuje do kin. Všechny vizuální efekty má na svědomí české postprodukční studio MagicLab. Vyrobili jich celkem 435.

Triky firmy MagicLab

 
Článek

„Výstřely všech zbraní, jiskry při zásazích, zakrvácené rány, krev na hercích, krev na zemi, na stěnách,” vypočítává ředitel a trikový supervizor studia MagicLab Michal Křeček.

„Při natáčení totiž nebyla použita žádná umělá krev, ve filmu je přitom střílení opravdu dost, takže to bylo na nás. Jenže po prvních verzích ukázkových záběrů nám přicházel feedback, že krve je stále málo... Nakonec jsme zvolili úplně jiný, složitější postup. Pod vedením CG supervizora Viktora Plcha jsme veškerou krev pro každý záběr zvlášť simulovali ve virtuálním 3D prostředí. Ve střižně byli nadšení.“

Foto: Vertical Ent.

Rozhněvaný muž

Upravovali třeba také oplocení a bránu u budovy, kde se do cash trucků nakládají peníze. Režisérovi se zdálo nedostatečně zabezpečené, a tak přes to stávající bylo vytvořeno oplocení a brána digitální, mnohem robustnější s betonovými zátarasy. V jiných záběrech byla počítačem přidána auta či policejní vrtulník.

MagicLab už spolupracoval třeba na filmech Aladin (2019) a Gentlemani (2019), ale v Rozhněvaném muži Češi zpracovali všechny vizuální triky. Hlavní role v akčním thrilleru mají Jason Statham, Scott Eastwood a Josh Hartnett.

Reklama

Výběr článků

Načítám