Hlavní obsah

Bollywood v Karlíně. Festival indických filmů začne 9. září

Festival indického filmu v Praze proběhne 9.-12. září v kině Světozor (ve čtvrtek a v pátek) a nově v Kasárnách Karlín (v sobotu a v neděli).

Foto: Festival indického filmu

Film Village Rockstars

Článek

Indický film je širší veřejnosti znám hlavně v podobě bláznivých muzikálů a akčních dobrodružných snímků. Indická továrna na sny Bollywood se proslavila už dávno, vyrábí obrovské množství komerčních filmů. Tamní kinematografie má ale mnoho tváří, existují i intimní civilní dramata, komedie a další žánry.

„Festival přináší kombinaci vybraných snímků, díky kterým bude možnost užít si indickou kinematografii ve své bollywoodské velkoleposti, ale také z pohledu nezávislých produkcí neméně významných tvůrců,“ vysvětlil umělecký ředitel festivalu Radim Špaček.

Festival nabídne letos třeba životopisné drama Chhapaak a oceňovaný snímek Village Rockstars, který měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu.

K Indii samozřejmě patří i hudba, tanec a jídlo, které přehlídka nezanedbá. V sobotu 11. září proběhne tradiční Bollywood party v Ace Clubu v centru Prahy.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám