Hlavní obsah

Bartoška, Langmajer, Čermák, Sokol jako nacisti. Do kin míří válečný film Tajný zákop

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válka se chýlí ke konci. A zatímco část německých důstojníků vede boje s fanatickým přesvědčením až do úplného konce, jiná část začíná myslet na život po válce. To je stručný nástin děje nového českého válečného filmu Tajný zákop. V hlavních rolích, a to nacistických důstojníků, se představí Jiří Langmajer, Hynek Čermák, Jiří Bartoška, Ondřej Sokol nebo Kryštof Hádek.

První záběry, Tajný zákopVideo: BontonfilmCZ

 
Článek

Snímek natáčí režisér Andy Fehu. Tvůrci nyní představili první záběry, první plakát, film se do kin chystá na podzim.

„Největší důraz jsme kladli na bojové scény nebo na scény v prostředí gestapa. V nich jsme chtěli zachytit syrovou opravdovost a hrůzu války, válka zde totiž není jen pouhá kulisa pro příběh, ale pro každého z hrdinů je válka realita,“ říká režisér.

Vedle válečné akce je podle něj ve filmu důležitý příběh plný zvratů a postavy, které jsou vystaveny těm největším zkouškám: „Koho až jste schopni zabít, abyste si udrželi své krytí dvojitého agenta? Jste za to pak zodpovědní, nebo vyšší účel světí jakékoliv prostředky? … Můžu prozradit, že ne každá hvězda, kterou jsme do rolí nacistických důstojníků obsadili, je opravdu na straně Němců.“

Foto: Bontonfilm

Tajný zákop

Tvůrci chtějí podle svých slov nabídnout divákům „velký český film“ a s tím je neodmyslitelně spojená účast velkých hereckých jmen.

Mají ambici zkombinovat klasické válečné filmy s filmy, které reflektují téma speciálních útvarů a tajných úkolů, jako byly například snímky Spojenci, Nebezpeční pancharti nebo nedávná série Pluk mizerů.

Kazmův projekt

  • Jak se ukázalo na 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, žádný podobný projekt nevzniká. Natočila se pouze jedna scéna. Ta bude použita v novém filmu (tedy jestli nějaký bude) Kazmy. Do kin má jít v srpnu.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám