Hlavní obsah

#annaismissing. Záhadně zmizela z YouTube, Instagramu a TikToku. Kvůli sexu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla hvězdou sociálních sítí: YouTube, Instagram, TikTok. Všude najednou přerušila aktivitu. Co se stalo s influencerkou Annou, známou provokatérkou? A co s tím vším má společného otec patnáctileté Niny? Na to divákům odpoví thriller #annaismissing, volné pokračování úspěšného seriálu #martyisdead oceněného International Emmy Award 2020.

Trailer #annaismissingVideo: Aerofilms

 
Článek

Jak v seriálu #martyisdead inspirovaném reálným případem kyberšikany, tak i v #annaismissing se tvůrci zabývají odvrácenou stránkou internetu, která změní život jedné konkrétní rodině. Nina se totiž rozhodne Annu vypátrat…

„Film otevírá témata, jako jsou tzv. sharenting, tedy nadužívání sociálních médií rodiči a sdílení obsahu týkajícího se jejich dětí, moc influencerů i její negativní následky, zároveň má přesahy i do současných problémů mimo internet, které ale internet akceleruje – tabuizovaná láska, sexuální odchylky, konsensuální sex… Pro thriller jsou témata jako seznamování na internetu, sdílení soukromí nebo konsent přitažlivá i děsivá zároveň, protože jsou snadno zneužitelná. Podobná témata se objevují ve filmech a seriálech po celém světě, což je důkazem, že společností cloumají a tvůrce přitahují,“ říká režisér Pavel Soukup s tím, že ve filmu čerpal jak z vlastních zkušeností, tak i z vyprávění přátel.

Snímek jde do kin 10. srpna.

#annaismissing. Jak dobře znáte nástrahy internetu?

Kultura

Český seriál #martyisdead získal Emmy

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám