Hlavní obsah

#annaismissing. Jak dobře znáte nástrahy internetu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde její polonahou fotku v tátově mobilu, rozhodne se ji vypátrat. A věci kolem ní se dají nebezpečně do pohybu… Thriller #annaismissing je volným filmovým pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020.

Teaser #annaismissingVideo: 4press

 
Článek

Podobně jako u #martyisdead tvůrci ve svém filmu vedle vyprávění příběhu otevírají důležitá témata moderní doby, jako jsou bezpečnost na internetu, digitální stopa či tzv. cancel culture, v doslovném překladu „kultura rušení“.

Při té dochází k vytlačení jedince ze sociálních kruhů, buď na sociálních sítích, nebo v reálném prostředí či obojím.

„Thriller #annaismissing volně navazuje na seriál #martyisdead, ale vypráví nový příběh a věnuje se novému případu. Opět jde o příběh inspirovaný realitou, velmi aktuální a současný. Film cílí na mladé diváky, ale stejně jako předchozí #martyisdead bude bavit i jejich rodiče,“ shodují se producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál.

Nový celovečerní film vstoupí do českých kin 10. srpna. Nyní představil první ukázku.

Foto: 4press

Film #annaismissing představil ukázku.

Tvůrci #annaismissing mají na kontě díky úspěchu seriálu #martyisdead oceněného tzv. televizním Oscarem, mezinárodní cenou Emmy, historický úspěch pro Českou republiku. Odvrácenou stránku internetu ukázali poprvé právě v případě hlavního hrdiny Martyho, jehož sítě dohnaly nejen k slzám. Osmidílný seriál #martyisdead, složený z kratších epizod a inspirovaný reálným případem kyberšikany, je ke zhlédnutí na Voyo.

Anketa

Máte nějaké zkušenosti s cancel culture?
Ano, osobní
6,9 %
Ano, zprostředkovaně
18,1 %
Ne
75 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 116 čtenářů.

Český seriál #martyisdead získal Emmy

Kultura

Producent Vratislav Šlajer: Všechno, co se v seriálu děje, je reálné

Film
Související témata:
Seriál #martyisdead

Výběr článků

Načítám