Hlavní obsah

Aneta Kernová natočila film Ztracennosti, představí ho v Cannes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátký film Ztracennosti režisérky, herečky, výtvarnice a návrhářky Anety Kernové a George Pinkavy byl vybrán na filmový festival do francouzského Cannes, kde se bude v květnu promítat. Snímek, který je o hledání spokojenosti, dosažení pomyslného úspěchu nebo užívání si života, nebude soutěžit, bude se promítat v sekci short film corner. „Jsem opravdu velmi šťastná,“ uvedla Aneta Kernová v rozhovoru.

Foto: archiv Anety Kernové

Aneta Kernová

Článek

Film vznikl v rámci soutěžního filmového festivalu 48 Hour Film Project, kdy mají týmy pouhé dva dny na vytvoření filmu na zadané téma se stopáží od čtyř do sedmi minut.

Reprezentoval Česko na filmovém festivalu Filmapalooza v portugalském Lisabonu, kde byl vybrán ze čtyř set čtyřiceti filmů z celého světa na promítání v Cannes.

Co pro vás znamená, že byl váš film vybrán do Cannes?

Úroveň filmů, se kterými se náš snímek utkával, byla extrémně vysoká, takže jsem to upřímně vůbec nečekala. Vždy jsem si přála být na festivalu v Cannes, už jsem cestu tam měla xkrát naplánovanou, ale vždy jsem ji nakonec zrušila a řekla si, že poprvé tam chci být se svým filmem, a to se mi letos povedlo. Jsem opravdu velmi šťastná.

Aneta Kernová: Svou budoucnost vidím v Hollywoodu

Styl

Váš filmový hrdina pátrá po svém smyslu života. Proč právě toto téma? Co vás inspirovalo?

Každý člověk má v sobě myšlenku, jestli to, co dělá, ho činí šťastným, jestli ho jeho práce naplňuje, anebo jestli ji dělá pouze pro peníze. Myšlenka, co mi v životě chybí, co bych si nejvíc přál? Myšlenka, žiju svůj život podle svých představ, nebo konám něco ze setrvačnosti? Všechny tyto existenční otázky pro mě byly inspirací pro vytvoření filmu Ztracennosti.

Jste herečka, zpěvačka, režisérka a výtvarnice. Kým jste nejvíc?

Dělám vše, co mě baví, jednu chvíli jsem nejvíc herečka, pak maluji a prodávám obrazy, občas zrežíruju film nebo nějakou zakázku a občas si zazpívám. Zní to vše tak trochu naivně, ale vlastně mi to takhle funguje. Žiju v synergii se všemi dovednostmi.

Čemu se teď věnujete?

Momentálně cestuji s přítelem po Jižní Americe, on se tu narodil a připravuje svou iluzionistickou show, takže jsem tu pro něj. Svůj volný čas vkládám do své značky NAIVISTA a přemýšlím o tom, co bude mým dalším krokem. Natáčela jsem v Česku seriál čtyři měsíce v kuse, takže si dávám teď i trochu pauzu.

Pobýváte hodně ve světě. Odkud vlastně do Francie pojedete?

Zatím netuším, ale buď z Chile, Peru, nebo Mexika. Do Evropy se budeme přesouvat koncem dubna, protože můj přítel má představení ve francouzském Nice.

V minulosti jste byla pozvána i na Pařížský týden módy. S čím?

Vytvořila jsem módní značku NAIVISTA a odletěla do New Yorku, kde jsem se zúčastnila a vyhrála designerskou soutěž. Tím mi byl nabídnut i Fashion Week v Paříži, ptali se mě, jestli mám dost materiálu na to mít vlastní přehlídku, a já řekla ano, přitom jsem neměla ani jeden model. Do měsíce a půl jsem musela vytvořit celou kolekci a naštěstí se mi to povedlo, ale bylo to tak náročné, že jsem skoro neměla čas spát.

Příště si rozmyslím, jestli do něčeho půjdu takhle s nevědomostí a naivitou. Ale ostatně to je přesně to, co moje značka reprezentuje, trochu toho naivního vidění do života.

Fate Magazine v klipu a písni o dodržování hodnot

Kultura

Reklama

Související témata:
Aneta Kernová

Výběr článků

Načítám