Hlavní obsah

Aňa Geislerová točí v Itálii road movie Karavan. K vidění bude v Cannes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Déle než rok trval casting na hlavní chlapeckou roli v právě natáčeném celovečerním česko-italsko-slovenském filmu Karavan režisérky Zuzany Kirchnerové. Roli Davida nakonec získal talentovaný neherec David Vodstrčil. Roli jeho mámy dostala Aňa Geislerová, která četla poprvé scénář již před pěti lety.

Foto: 4press

Hlavní roli v Karavanu dostala Aňa Geislerová.

Článek

Natáčení snímku se právě rozběhlo, a to nedaleko italské Bologni. Režisérka do příběhu otiskla svou vlastní zkušenost s výchovou handicapovaného syna.

Aňa Geislerová si na roli počkala zhruba pět let od okamžiku, kdy četla jednu z prvních verzí scénáře. „Příběh Karavanu se mě od počátku hluboce dotýkal, věděla jsem, že na realizaci počkám, jakkoliv dlouho, čím déle jsem scénář znala, tím silnější se mi příběh zdál. Je o lásce k sobě, k dětem, ke svobodě. O přijetí svých chyb, vin a odpuštění si. O mateřství a ženství a jejich temných vodách, o komplikovanosti vztahu matky a syna, kteří jsou na sobě závislí. O potřebě milovat a byt milován. A David, můj filmový syn, je naprosto geniální partner – před kamerou i mimo ni,“ říká.

Ve filmu dále hrají Jana Plodková, Juliana Brutovská Olhová, Giandomenico Cupaiuolo či Oscar de Summa. Architektkou filmu je Cristina Bartoletti, kameramankou Denisa Buranová.

Jistota Cannes

Kirchnerová má přitom předem jisté, že se se svým snímkem podívá na filmový festival do Cannes, a to už potřetí. Před dvěma lety tam uspěla jako první z Česka právě s Karavanem v projektu Cinéfondation – L’Atelier, který dává možnost mladým tvůrcům posunout své projekty k mezinárodní distribuci.

Poprvé jí účast v Cannes zajistilo uvedení jejího studentského filmu Bába, který nakonec ve své sekci zvítězil. Excelentní úspěch jí do budoucna zajistil uvedení právě natáčeného celovečerního debutu v programu festivalu.

Může se vám hodit na Zboží.cz: DVD Prezidentka, DVD Polednice, DVD Líbánk

Reklama

Související témata:
Zuzana Kirchnerová

Výběr článků

Načítám