Hlavní obsah

Americký politik vyzval Netflix a HBO, ať jsou o svátcích filmy zdarma

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou svátky, dejte nám filmy a seriály zadarmo a možná to pomůže proti šíření covidu. S takovým návrhem oslovil americký senátor Angus King firmy Netflix, HBO, Amazon Prime Video, Disney Plus, Apple TV Plus a Hulu.

Foto: Profimedia.cz

Senátor Angus King

Článek

Senátor King se domnívá, že by takto mohl omezit šíření koronaviru a navíc je prý lidem smutno, trpí izolací.

„Jak se na většině naší země ochlazuje a možnosti rekreace venku jsou velmi omezené, Američané čelí během svátků ještě větší společenské izolaci a většímu množství volného času. Je to riziko a mohla by to být i příležitost pro tvůrčí společensky zodpovědné myšlení,“ uvedl.

Filmová Whitney vybrána. Bude to mladá neokoukaná herečka z Londýna

Film

Kdyby byl obsah na streamovacích službách zadarmo, lidé by se zdrželi cestování a scházení, domnívá se senátor. Proto vyzval největší firmy k odemčení všech filmů a seriálů zdarma pro všechny a dodal, že by jim to přineslo i větší návštěvnost.

Woody Allen slaví 85 let. Génius absurdity, kterého málem zničilo MeToo

Film

Kdyby byly všechny filmy a seriály ke streamování zadarmo, možná by lidé skutečně méně chodili na návštěvy, ale také by to mohlo dopadnout úplně opačně - z radosti by nakoupili občerstvení, svolali kamarády na netflixovou party a praktikovali binge-watching (nekonečné sledování seriálů, např. celou noc). A nápad má ještě jednu vadu. Největší streamovací služby to pravděpodobně neudělají, protože právě v prosinci uvádějí některé premiéry drahých komerčních titulů jako Wonder Woman 1984, kvůli kterým by si mohli lidé zaplatit předplatné. Kdyby je daly zadarmo, hodně by prodělaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám