Hlavní obsah

Americké herecké ceny získali Pitt, Anistonová, De Niro i Phoenix

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sdružení amerických herců udělilo v Los Angeles své tradiční ceny v noci na pondělí. Cenu pro herecký tým získal korejský Parazit, nejlepším hercem je letos Joaquin Phoenix z Jokera a nejlepší herečkou Renée Zellwegerová z filmu Judy.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Anistonová

Článek

Cenu Screen Actors Guild Awards (SAG) za celé herecké obsazení získal korejský Parazit, což je kuriozita, protože v dané kategorii poprvé vyhrál film, který nebyl natočen v angličtině.

Za mužský herecký výkon v hlavní roli byl oceněn Joaquin Phoenix z filmu Joker a za ženský herecký výkon v hlavní roli Renée Zellwegerová z Judy.

RECENZE: Životní role. Phoenixův Joker ze sebe vydal vše

Kultura
Foto: Profimedia.cz

Robert De Niro

Zvláštní cenu za celoživotní mistrovské výkony si odnesl herec Robert De Niro.

Ve vedlejších rolích letos excelovali Brad Pitt v Tarantinově retro snímku Tenkrát v Hollywoodu a z žen Laura Dernová z dramatu Manželská historie.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt žertoval s Jennifer Anistonovou.

V oblasti televize se radovali například Sam Rockwell, který dostal cenu za mužský herecký výkon v televizním filmu či minisérii (Fosse/Verdon), nebo Michelle Williamsová, oceněná za ženský herecký výkon (opět Fosse/Verdon). Za herecké výkony v dramatických seriálech byli oceněni Peter Dinklage (Hra o trůny) a Jennifer Anistonová (The Morning Show) a za komediální seriály herci Tony Shalhoub (The Marvelous Mrs. Maisel) a Phoebe Waller-Bridgeová (Potvora).

Foto: ČTK/AP

Kang-Ho Song z filmu Parazit

Cenu dostal také celý herecký tým dramatického seriálu Koruna, kde hrají Marion Baileyová, Helena Bonham Carterová, Olivia Colmanová, Charles Dance či Ben Daniels, a v komediálním žánru stejnou cenu obdržel seriál The Marvelous Mrs. Maisel, kde si zahráli Caroline Aaronová, Rachel Brosnahanová, Joel Johnstone či Leroy McClain.

Nominace na Oscary jsou letos mainstream, nezávislé neberou

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám