Hlavní obsah

Američané uvidí české Staříky i komedii Přes prsty

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový festival Czech That Film propaguje české filmy v USA a Kanadě. Letos nabídne mimo jiné netradiční český revenge thriller Staříci nebo komedii Přes prsty.

Foto: PP Film

Hlavní hrdinky komedie Přes prsty.

Článek

Kvůli pandemii jsou filmy promítány na internetu. Původně se měl festival konat ve dvaceti městěch Spojených států amerických a Kanady.

„Festival Czech That Film je vlajkovou lodí našich prezentačních aktivit ve filmové oblasti pro severoamerické publikum. Každoročně probíhal ve více než dvaceti městech USA a Kanady. Letos jsme se však museli přizpůsobit aktuální situaci a přinést český film online za divákem – domů. Pevně věřím, že se nám díky posunu do výhradně internetového prostředí podaří oslovit nové zájemce o film po celé Americe. Třeba i těch, kteří by promítání v klasickém kině nenavštívili,“ řekl generální ředitel Českých center Ondřej Černý.

Foto: CinemArt

Jiří Schmitzer (vlevo) a Ladislav Mrkvička jako Staříci.

Jako první se cizí publikum seznámilo s filmem Staříci (Old-Timers), který je doplněn krátkým rozhovorem s režiséry Martinem Duškem a Ondřejem Provazníkem.

V plánu figurují tituly Karel, já a ty (rež. Bohdan Karásek), Klec (rež. Jiří Strach), Na střeše (rež. Jiří Mádl), Přes prsty (rež. Petr Kolečko) a Hra (rež. Alejandro Fernández Almendras).

Informace o konání české filmové události se šíří především prostřednictvím sociálních sítích festivalu Czech That Film (Facebook a Instagram), Českého centra New York, zastupitelských úřadů ČR ve Washingtonu a v Ottawě a generálních konzulátů ČR v Los Angeles, Chicagu a Torontu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám