Hlavní obsah

Akční Jan Žižka půjde do kin v září. Hraje ho Američan z Bostonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkorozpočtový film Jan Žižka má vstoupit do kin 8. září. Termín určili američtí producenti a režisér Petr Jákl z něj není moc nadšený.

Foto: Profimedia.cz

Ben Foster

Článek

Hlavní role Žižky se ujal americký herec Ben Foster. Rodák z Bostonu hrál třeba v seriálech Machři a šprti, Odpočívej v pokoji a Jmenuju se Earl. V poslední době se objevil ve filmech Galveston, Beze stop a Rock'n Roll.

Vedle něj si v Žižkovi zahráli další slavní zahraniční herci jako Michael Caine nebo Til Schweiger.

„Datum bylo přiděleno Američany. A jelikož musíme mít premiéru zároveň v Americe i u nás, tak jsem to akceptoval,“ vysvětlil Jákl, který chtěl původně jiný termín.

RECENZE: Jak feministka znásilnila hasiče. Minx baví a moc nepoučuje

Film

„Strašně se těším na to, až bude film v kinech. Je to hrozný pocit, když má člověk dlouhou dobu film hotový, ale nemůže ho nikomu ukazovat. Bohužel kvůli pandemii je ale v podobné situaci plno tvůrců,“ dodal.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Jákl

„Za poslední dobu se mi to stalo několikrát. V podstatě poslední dva roky má setkání s kýmkoli začínají slovy: Tak kdy už bude Žižka? Z legrace jsem začal všem říkat, že to asi bude nakonec jen domácí video, protože kina se zřejmě nedočkám,“ uzavřel Jákl.

Foto: Profimedia.cz

Till Schweiger

Snímek Jan Žižka je podle tvrzení tvůrců nejnákladnějším filmovým počinem všech dob točeným u nás.

„Je to příběh o zrodu vojevůdce a myslím, že budou lidé překvapeni z toho, jak je příběh koncipovaný. Všechno se odehrává v roce 1402, tedy v době Žižkova mládí, ještě před husitskými válkami. Je v něm všechno, co je potřeba o té době vědět, aby ji člověk pochopil. Také dostatek bojů, ale především velmi silný příběh, který člověka vede až do konce,“ tvrdí Jákl.

Reklama

Výběr článků

Načítám