Hlavní obsah

Filmové premiéry - Polski film, Iron Sky, The Amazing Spiderman a Bez kalhot

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na karlovarském festivalu byl český Polski film oceněn za společný herecký výkon Tomáše Matonohy, Pavla Lišky, Josefa Poláška a Marka Daniela. Jedna z nejoblíbenějších filmových postav se vrací na plátna ve filmu The Amazing Spider-Man a odhaluje novou kapitolu ze svého života. Na odvrácené straně Měsíce se odehrává akční sci-fi Iron Sky o tom, co by se stalo, kdyby se tam na sklonku 2. světové války ukryl tajný nacistický program. Režisér Steven Soderbergh ve filmu Bez kalhot otevírá dveře do světa mužských striptérů.

Upoutávka na film Polski film (v kinech od 12.07.2012)Video: Aerofilms

 
Článek

Polski film

Foto: Aerofilms

Čtveřice herců a přátel ze studií na brněnské JAMU Tomáš Matonoha, Pavel Liška, Josef Polášek a Marek Daniel se rozhodne natočit vlastní film jako vzpomínku na společné mládí. Poté, co seženou polského koproducenta, který do projektu vloží peníze i vlastní požadavky, pokouší se dostát svému odhodlání navzdory všem potížím, které vznik filmu provázejí.

Polski film, Česko/Polsko 2012, komedie, 113 min., režie: Marek Najbrt, hrají: Tomáš Matonoha, Pavel Liška, Josef Polášek, Marek Daniel, Jan Budař, Jana Plodková a další. 

Až vyjde měsíc

Foto: Bioscop

Až vyjde měsíc

Svérázná komedie Až vyjde měsíc režiséra Wese Andersona zahajovala letošní canneský festival a nedávno byla uvedena na festivalu karlovarském. Příběh se odehrává v 60. letech 20. století na romantickém pobřeží Nové Anglie, a mimo jiné reflektuje letošní 100. výročí založení skautingu.

Samovi a Suzy je dvanáct let. Oba spojuje stejný problém: se svým okolím si nerozumí, ale myslí si, že o světě dospělých vědí vše. Na první pohled se do sebe zamilují. Uzavřou tajnou dohodu a připravují velkolepý plán. Po roce od jejich prvního setkání společně utečou do divočiny. Jejich zmizení obrátí život poklidného městečka vzhůru nohama. Pod vedením místního šerifa zahajují obyvatelé rozsáhlé pátrání po dvojici malých uprchlíků.

Upoutávka na film Až vyjde měsíc (v kinech od 12.07.2012) / BioscopVideo: Bioscop

Až vyjde měsíc, USA 2012, komedie/romance, 94 min., režie: Wes Anderson, hrají: Bruce Willis, Edward Norton, Tilda Swinton, Bill Murray, Frances McDormand a další

Iron Sky

Foto: FilmEurope

Na konci druhé světové války se odehrává sci-fi akční komedie, která vychází z předpokladu, že se tehdy tajný nacistický program ukryl na odvrácené straně Měsíce. Během 70 let přísného utajení pak nacisté zkonstruovali gigantickou vesmírnou pevnost s masivní armádou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem příliš blízko, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal… i když o něco dříve, než bylo plánováno.

Upoutávka na film Iron Sky (v kinech od 12.07.2012) Video: Film Europe

Iron Sky, Finsko/Německo/Austrálie 2012, akční sci-fi komedie, 93 min., režie: Timo Vueronsola, hrají: Udo Kier, Julia Dietze, Tilo Prückner, Christopher Kirby a další.

The Amazing Spider-Man

Foto: Falcon

Nový film se soustředí na dosud nezpracovaný příběh Petera Parkera, mezi vrstevníky nepříliš oblíbeného středoškoláka, který v dětství ztratil rodiče a jeho výchovy se ujali strýček Ben a tetička May. Peter se snaží zjistit, kým a proč vlastně je. Současně má plnou hlavu starostí se svou první láskou Gwen. Když objeví tajemnou aktovku, která náležela jeho otci, pustí se do pátrání po důvodech zmizení svých rodičů – a to ho zavede přímo do společnosti Oscorp a do laboratoře dr. Curta Connorse.

Upoutávka na film Amazing Spiderman (v kinech od 12.07.2012)Video: Falcon

The Amazing Spider-Man, USA 2012, akční/dobrodružný, 137 min., režie: Marc Webb, hrají: Andrew Garfield, Emma Stoneová, Rhys Ifans, Sally Fieldová, Martin Sheen, Denis Leary a další.

Bez kalhot

Foto: HCE

Film je inspirován zkušenostmi herce Channinga Tatuma z dob, kdy pracoval jako striptér a o své herecké kariéře pouze snil. Tatum však ve snímku nehraje sám sebe, ale svého staršího rádce Mika. To je sympatický mladý muž mnoha talentů, kterému nechybí podnikavost. Svůj americký sen žije naplno: opravuje střechy, umývá auta a ve svém plážovém bytě navrhuje originální nábytek. A v noci se z něj stává Magic Mike, hlavní hvězda pánských vystoupení.

Upoutávka na film Bez kalhot (v kinech od 12.07.2012) Video: Hollywood Classic Entertainment

Bez kalhot, USA 2012, komedie, 110 min., režie: Steven Soderbergh, hrají: Channing Tatum, Matthew McConaughey, Alex Pettyfer, Olivia Munn a další.

Reklama

Související témata:

Související články

Filmová premiéra: Thriller Konfident

Tento týden, v době konání 47. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, jde do kin jediný film, thriller Konfident, který nabízí napínavý příběh střetu...

Výběr článků

Načítám