Hlavní obsah

Filmové premiéry: Podezřelá, Princezna rebelka, Nene a Broadway

Cenu za nejlepší režii dostal na festivalu ve francouzském Cannes korejský filmař Chan-wook Park za film Podezřelá. Přátelství, štědrost i odvahu objeví hrdinka francouzského animovaného filmu Princezna rebelka. Nene je mysteriózní sci-fi horor. V opuštěném zábavním komplexu v Aténách se odehrává drama Broadway.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Podezřelá

Detektiv Hae-joon je povolán k případu úmrtí muže, který se zabil za nejasných okolností. Stín podezření ihned padá na čerstvou vdovu, krásnou Seo-rae, která touto skutečností nevypadá vůbec rozhozená.

Co když se detektiv zamiluje do podezřelé

Film

Zdá se však, že chladná byla pouze ke svému manželovi, mezi ní a vyšetřovatelem totiž začíná vznikat nečekané citové pouto. Není však láska pouhou zástěrkou, jak uniknout zraku policie?

Trailer filmu PodezřeláVideo: aerofilms

Podezřelá, Jižní Korea 2022, krimi/thriller, 138 min., režie: Chan-wook Park, hrají: Hae-il Park, Wei Tang, Jeong-hyeon Lee, Yong-woo Park, Kyeong-pyo Ko a další.

Princezna rebelka

Mia je dvanáctiletý sirotek. Žije v ulicích středověkého města, má tři ochočené lasičky a všechny se živí krádežemi jídla. Jednoho dne však musí Mia utíkat před hradní stráží a narychlo se převlékne do princeznovských šatů. V tu chvíli však místní zloduch podstrčí princi Rolandovi čarovný lektvar a tím ho promění ve zvíře, jež je napůl kočkou a napůl kuřetem. Mia to vidí, a když chce Rolanda zachránit, naberou události nečekaný spád.

Trailer k filmu Princezna rebelkaVideo: Bontonfilm

Princezna rebelka, Francie 2021, animovaný, 89 min., režie: Julien Fournet

Nene

Ten den by proběhl jako každý jiný, kdyby se na nebi neobjevilo „cosi“, co sourozencům Haywoodovým zabilo otce. Bylo to UFO? Nebo je vysvětlení mnohem racionálnější? Nikdo nic neví. Zjevné je, že to, co se děje v okolí malé koňské farmy, na níž OJ a Emerald žijí, je čím dál znepokojivější a nabírá to na obrátkách.

Trailer k filmu NeneVideo: CinemArt

Nene, USA 2022, horor, 131 min., režie: Jordan Peele, hrají: Daniel Kaluuya, Keke Palmerová, Steven Yeun, Michael Wincott, Barbie Ferreira a další.

Broadway

Nelly utekla ze své bohaté a panovačné rodiny tančit do striptýzovém klubu. Tam potká charismatického gangstera Markose, který se stane jejím ochráncem a milencem. Přivede ji do aténské Broadwaye, opuštěného zábavního komplexu, kde žije malá skupina tanečníků, tuláků a zlodějů. Časem se objeví záhadný muž, kterého chce zabít nejnebezpečnější aténská mafie. A když je Markos zatčen a uvězněn, zaujme nově příchozí důležité místo v partě.

Trailer k filmu BroadwayVideo: Film Europe

Broadway, Řecko / Francie / Rumunsko 2022, drama, 97 min., režie: Christos Massalas, hrají: Elsa Lekakouová, Foivos Papadopoulos, Hristos Politis, Nikos Arvanitis a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám