Hlavní obsah

Filmové premiéry: Jan Žižka, Řeka, Já jsem Zlatan a Lovec jelenů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Žižka je historický film o jednom z největších vojevůdců své doby. Dokument Řeka ukazuje, že řeky vytvarovaly Zemi do podoby, jakou známe. O životě úspěšného fotbalisty vypráví sportovní životopisný film Já jsem Zlatan. V obnovené premiéře jde do kin slavný Lovec jelenů z roku 1978.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Jan Žižka

Evropa na konci 14. století. Vše, co vybudoval Karel IV., se rozpadá. Staleté pořádky se otřásají v základech. Císařův prvorozený syn a nástupce Václav IV. je do takové doby příliš slabým panovníkem. Přední magnát v zemi, pan Jindřich z Rožmberka, pohlcuje dvorce svobodných zemanů jeden po druhém. Ale jeden z nich se mu postaví: Jan Žižka.

Trailer filmu Jan ŽižkaVideo: R.U. Robot studios

Jan Žižka, Česko 2022, akční drama, 125 min., režie: Petr Jákl, hrají: Ben Foster, Michael Caine, Til Schweiger, Sophie Lowe, Karel Roden, Ondřej Vetchý a další.

Řeka

Řeky ohladily hory, vyhloubily údolí a vytvořily úrodné pláně. Jsou tepnami planety, cestami, po nichž se šířil obchod a technologie. Po řekách připlula poezie, příběhy, náboženství, politika a konflikty…Film Řeka bere diváky na cestu prostorem a časem, pokrývá šest světadílů a prostřednictvím nejmodernějších filmařských prostředků včetně satelitních záběrů představuje řeky z perspektiv, jaké jsme ještě neviděli.

Trailer filmu ŘekaVideo: Asociace českých filmových klubů

Řeka, Austrálie 2021, dokument, 75 min., režie: Jennifer Peedom, Joseph Nizeti, vypravěč: Willem Dafoe.

Já jsem Zlatan

Zlatan Ibrahimović pochází z rodiny balkánských přistěhovalců, narodil se ve Švédsku. Přestože jeho dětství bylo velmi těžké, stal se jedním z nejúspěšnějších švédských fotbalistů. Aby dosáhl vysněných úspěchů, musel ale čelit mnohým výzvám jak na fotbalovém hřišti, tak v osobním životě.

Trailer filmu Já jsem ZlatanVideo: Vertigo International

Já jsem Zlatan, Švédsko / Dánsko / Nizozemsko 2022, sportovní životopisné drama, 100 min., režie: Jens Sjögren, hrají: Granit Rushiti, Dominic Andersson Bajraktati, Cedomir Glisović a další.

Lovec jelenů

Michael, Steven a Nick jsou přátelé z ocelárny v Pensylvánii, kteří se rozhodli, že jako dobrovolníci odjedou bojovat do války ve Vietnamu. Před cestou se Steven ožení s těhotnou Angelou a s kamarády si ještě dopřeje malý lov na jeleny v horách. Do Vietnamu odjíždějí plni nadšení, odhodláni hájit zájmy USA. Jejich představy se v drsném prostředí vietnamské džungle rychle rozplývají.

Trailer filmu Lovec jelenůVideo: Pannonia Entertainment CZ

Lovec jelenů, USA 1978, válečný, 183 min., režie: Michael Cimino, hrají: Robert De Niro, Christopher Walken, John Savage, Meryl Streep, John Cazale a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina, Letní kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám