Hlavní obsah

Filmové premiéry - Den zrady, Mupeti, Muž na hraně, Jack and Jill, Star Wars: Skrytá hrozba 3D

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývale obsazený týden přináší pestrou žánrovou nabídku. Sérii sedmi premiérových filmů vévodí oscarový kandidát George Clooney a jeho další režijní počin Den zrady ze zákulisí amerických prezidentských primárek. Mupeti jsou z opačného spektra – loutkový film, v němž Mupeti zachraňují své divadlo. Muž na hraně je příběh bývalého policajta, který se rozhodl skočit z mrakodrapu, Speciální jednotka zase zasahuje v Afghánistánu, aby osvobodila unesenou novinářku. Jack a Jill, to je komediální dvojrole Adama Sandlera. Star Wars Epizoda 1: Skrytá hrozba přichází ve 3D hávu. Rozchod Nadera a Simin vyhrál loni v Berlíně a rozhodně stojí za vidění.

Upoutávka na film Mupeti (v kinech od 9.2.2012)Video: Falcon

 
Článek

Den zrady

Upoutávka na film Den zrady (v kinech od 9.2.2012)Video: EEAP

S nominací za nejlepší adaptovaný scénář vstupuje do kin film režiséra a herce George Clooneyho. Ten ve svém filmu ztvárnil amerického senátora, který v primárkách kandiduje na post prezidenta USA. Hlavní postavou filmu je ovšem mladý tiskový mluvčí, který se dostává do soukolí politiky, kde za určitých okolností nelze najít dobré řešení.

Den zrady, USA 2011, 101 min., režie: George Clooney, hrají: Ryan Gossling, George Clooney, Paul Giamatti a další.

Mupeti

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Walter, největší fanoušek Mupetů na světě, jenž je na dovolené se svými přáteli Garym a Mary z amerického městečka Smalltown, odhalí zákeřný plán ropného magnáta Texe Richmana, který se chystá těžit ropu, nedávno objevenou přímo pod mupetím divadlem. Aby mohli zorganizovat největší televizní mupetí maraton v dějinách a pokusili se tak získat deset miliónů dolarů, potřebných na záchranu divadla, musejí společně s Kermitem nejprve znovu sjednotit všechny Mupety, kteří se mezitím vydali za vlastním štěstím.

Mupeti, USA 2011, 110 min., loutkový, režie: James Bobin

Muž na hraně

Upoutávka na film Muž na hraně (v kinech od 9.2.2012)Video: HCE

Když bývalý newyorský policajt na útěku Nick Cassidy vstoupí do lobby baru hotelu Roosevelt, vyjede do jednoho z nejvyšších pater budovy a vyleze na římsu, ohrožuje víc než svůj vlastní život. Na nějakou dobu se zastaví celé město, a to včetně několika velice nervózních lidí s velkým tajemstvím. Cassidyho rozhodnutí nevytvoří pouze mediální bouři, ale také zapeklitou situaci pro policejní psycholožku Lydii Spencerovou, která se ho snaží přesvědčit, aby neskákal.

Muž na hraně, USA 2012, 102 min., režie: Asger Leth, hrají: Sam Worthington, Jamie Bell, Anthony Mackie a další.

Speciální jednotka

Upoutávka na film Speciální jednotka (v kinech od 9.2.2012)Video: Bioscop

Kontroverzní novinářku Elsu, která působí v Afghánistánu, unese člen Talibanu a vyvěsí na internet video, kde je stanoven nejzazší termín její popravy. Zpravodajská služba odhalí místo, kde je Elsa ukrytá. Šestičlenná speciální jednotka ji zachrání, ale nejtěžší část všechny teprve čeká: útěk z Pákistánu a přechod přes divoké, pusté a nehostinné hory Hindúkuš s nelítostnými pronásledovateli v zádech...

Speciální jednotka, Francie 2011, 110 min., režie: Stéphane Rybojad, hrají: Diane Krugerová, Djimon Hounsou, Benoit Magimel a další.

Jack and Jill

Upoutávka na film Jack a Jill (v kinech od 9.2.2012)Video: Falcon

Jack žije takřka dokonalým životem. Jedinou chybu představuje jeho dvojče Jill, která mu při každé návštěvě během pár okamžiků převrátí život vzhůru nohama. A když se pak z víkendové návštěvy zvolna stává návštěva měsíční, dvojčata spolu začnou bojovat a hádat se tak, jak to dokážou právě jen dvojčata...Ve dvojroli Jacka a Jill uvidíme Adama Sandlera, který představuje jak vedoucího reklamní agentury Jacka, tak jeho sestru Jill.

Jack and Jill, USA 2011, komedie, 91 min., režie: Dennis Dugan, hrají: Adam Sandler, Katie Holmesová, Al Pacino, Eugenio Derbez

Star Wars: Epizoda 1 Skrytá hrozba 3D

Upoutávka na film Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba 3D (v kinech od 9.2.2012)Video: Bontonfilm

Režisér, producent a duchovní otec ságy Star Wars George Lucas představuje Epizodu I poprvé ve 3D. Galaktickou republikou opět zmítají spory ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která začne úplnou blokádu malé planety Naboo. A zatímco Republikový kongres vede zdlouhavé rozhovory, Nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, ochránce míru a spravedlnosti v galaxii, aby konflikt zažehnali.

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Star Wars: Epizoda 1 Skrytá hrozba, USA 2011, sci-fi, dobrodružný, 136 min.,režie: George Lucas, hrají: Ewan McGregor, Liam Neeson, Natalie Portmanová a další.

Rozchod Nadera a Simin

Upoutávka na film Rozchod Nadera a Simin (v kinech od 9.2.2012)Video: Artcam

Zlatého medvěda za nejlepší film si z loňského Berlinale odvezl íránský snímek o odpovědnosti i problematice odlišných kultur, kterou leckdy ani láska nepřekoná. Nyní může proměnit i oscarovou nominaci za nejlepší cizojazyčný film.

Film je příběhem milujících se manželů, kteří se rozhodují, zda se odstěhovat do zahraničí, kde by jejich dceru čekala lepší budoucnost, nebo zůstat a postarat se o manželova otce, který má Alzheimerovu chorobu. Poté, co do domu nastoupí mladá ošetřovatelka zahalená přísným šátkem, situace se začne komplikovat.

Rozchod Nadera a Simin, Írán 2011, drama, 123 min., režie: Asghar Farhadi, hrají: Peyman Moadi, Leila Hatami, Sareh Bayat a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám