Hlavní obsah

Filmové premiéry: Citlivý člověk, White Plastic Sky Vymítač ďábla: Znamení víry, Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství a Pět ďáblů.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle knihy Jáchyma Topola natočil Tomáš Klein film Citlivý člověk. White Plastic Sky je maďarsko-slovenské animované sci-fi drama. Horor Vymítač ďábla pokračuje s podtitulem Znamení víry. Esa z pralesa zase se Světovým dobrodružstvím. Pět ďáblů je romantická i dramatická fantasy.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Citlivý člověk

Po dlouhém putování Evropou se kočovný herec Táta Mour se svou ženou Mámou a dvěma syny vrací domů. Chtějí se konečně usadit a vést normální život. Doma však na ně nic a nikdo nečeká. Přivítá je jen samozvaná domobrana, jež nahradila policii. Jsou vyštváni na útěk, který se mění v putování magickou a krutou krajinou, kterou obývají neškodní podivíni, ale i nebezpečné lidské smečky.

Citlivý člověk, ČR / Slovensko 2023, drama, 120 min., režie: Tomáš Klein, hrají: David Prachař, Tatiana Dyková, Jiří Schmitzer, Vladimír Javorský a další.

Citlivý člověkVideo: CinemArt

White Plastic Sky

V roce 2123, tváří v tvář ubývajícím zdrojům, může lidská rasa přežít pouze díky osudovému kompromisu: po dovršení 50 let je každý občan postupně přeměněn ve strom. Když Stefan zjistí, že se jeho milovaná žena Nora dobrovolně přihlásila k darování vlastního těla dávno před vymezeným věkem, vydává se na dobrodružnou cestu, aby ji zachránil.

White Plastic Sky, Maďarsko / Slovensko, 2023, animovaný, 110 min., režie: Tibor Bánóczki, Sarolta Szabó, hrají: Tamás Keresztes, Zsófia Szamosi, Géza D. Hegedűs, Judit Schellová a další.

Trailer White Plastic SkyVideo: Asociace českých filmových klubů

Vymítač ďábla: Znamení víry

Příběh nového Vymítače ďábla začal na Haiti, kde fotograf Victor přišel před dvanácti lety v důsledku zemětřesení o těhotnou manželku, ale podařilo se zachránit novorozeně Angelu. Victor se o ni vzorně stará, o to víc se vyděsí, když se Angela se spolužačkou nevrátí domů ze školy. Třetího den pátrání se stane zázrak, dívky se objeví. Podle vyšetření jsou sice zdravé, jejich chování ale naznačuje, že si z toho, co prožily, odnesly víc než jen špatnou vzpomínku.

Vymítač ďábla: Znamení víry, USA 2023, 111 min., režie: David Gordon Green, hrají: Leslie Odom Jr., Ann Dowdová, Jennifer Nettlesová, Lidya Jewettová a další.

Trailer Vymítač ďáblaVideo: CinemArt

Esa z pralesa: Světové dobrodružství

Tajemný padouch pokryl džungli toxickou růžovou pěnou, která vybuchne při kontaktu s vodou! Do období dešťů už nezbývá ani měsíc, a tak jsou na pomoc přivoláni ti nejlepší: Esa z pralesa! K nim se přidávají noví spojenci a společně musí najít protijed. Od ledových zemí na severu přes Evropu, Asii a Střední východ se vydávají na své největší dobrodružství.

Esa z pralesa: Světové dobrodružství, Francie 2023, animovaný, 89 min., režie: Laurent Bru, Yannick Moulin, Benoît Somville

Trailer Esa z pralesaVideo: Bioscop

Pět ďáblů

Desetiletá samotářská Viky se od ostatních dětí liší nejen barvou pleti, ale zejména nadpřirozenými schopnostmi. Jak jednoho dne zjistí její matka Joanne, Viky má výjimečně vytříbený čich. Jeho pomocí dokáže reprodukovat a uchovávat oblíbené pachy. A tak když se ve vsi po deseti letech objeví otcova sestra Julia, začne Viky díky svým schopnostem pozvolna rozplétat temná rodinná tajemství…

Pět ďáblů, Francie, 2022, fantasy / romantický, 96 min., režie: Léa Mysiusová, hrají: Adèle Exarchopoulosová, Daphne Patakia, Noée Abita, Patrick Bouchitey a další.

Trailer Pět ďáblůVideo: MezipatraQFF

Reklama

Výběr článků

Načítám