Hlavní obsah

Film Svatá čtveřice míří do Toronta

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový český film Svatá čtveřice režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Michala Viewegha bude uveden na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu.

Foto: Právo

Scénáristou filmu je Michal Viewegh.

Článek

Letošní již 37. ročník prestižní přehlídky proběhne v období od 6. do 16. září a český snímek na ní bude zařazen do sekce věnované současné světové kinematografii. Filmový festival v kanadském Torontu bude první z řady mezinárodních akcí, na nichž se představí. Jde přitom o největší událost tohoto typu v Severní Americe. Je považována za jednu z hlavních bran na severoamerický filmový trh.

Svatá čtveřice je na festivalu zařazena do programu Contemporary World Cinema a bude mít možnost získat i cenu diváků. Čeká ji pět projekcí, tři pro festivalové diváky a dvě pro zástupce filmového průmyslu a tisku.

Jan Hřebejk k uvedení filmu na festivalu říká: „Jsem v pozitivním šoku. Mám ohromnou radost, naposledy se nám s Michalem Vieweghem podařilo v Torontu uspět v roce 2009 s Nestydou.“

Přesune se do Vancouveru

Po Torontu diváci nový snímek uvidí na Mezinárodním filmovém festivalu ve Vancouveru (Vancouver International Film Festival) a jeho cesta poté bude pokračovat do Polska, kde bude součástí mezinárodního programu 28. ročníku Varšavského filmového festivalu (Warsaw Film Festival), jenž se koná v období 12. až 21. října.

Další zastávkou bude 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Soluni, který se uskuteční 2. až 11. listopadu letošního roku.

Oficiální českou premiéru bude mít snímek Svatá čtveřice již 23. srpna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám