Hlavní obsah

Film o pedofilovi dostal cenu v Londýně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Kontroverzní nízkorozpočtový hraný film The Woodskmand s hollywoodským hercem Kevinem Bqcone v hlavní roli získal cenu na filmovém festivalu v Londýně. Vypráví o pedofilovi, který se po dvanácti letech ve vězení snaží vrátit do života. Porota uvedla, že film Nicole Kassellové je natočen s velkým citem a humanitou.

Foto: Kateřina Konečná

Šermířská maska

Článek

Další cenu - Sutherlandovu za nejlepší příběh - získal autobiografický dokumentární film Tarnation Jonathana Caouetta. Vypráví příběh dítěte vyrůstajícího s psychicky nemocnou matkou. Je sestřihán na počítači z amatérských záběrů, domácího videa, momentek a audionahrávek. Uveden už byl na festivalech Sundance a v Cannes. Jeho autor, Jonathan Caouette ho pořídil za 217 dolarů a byl překvapen jeho úspěchem. Natáčet začal už v dětství, které prožil v Texasu. Poté, co byla jeho matka hospitalizována, žil s prarodiči.

Cenu dostal také belgický snímek Aaltra o handicapovaných lidech. Oceněn byl i film A Way of Life o chudobě a rasismu v dnešní Británii. Během dvou týdnů bylo na festivalu uvedeno 300 filmů z 60 zemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám