Hlavní obsah

Film Michaely Pavlátové Moje slunce Mad nominován na Césara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koprodukční česko-francouzsko-slovenský film režisérky Michaely Pavlátové Moje slunce Mad získal nominaci na prestižní cenu francouzské akademie César 2023 v kategorii celovečerní animovaný film.

Trailer filmu Moje slunce Mad

 
Článek

Snímek už získal například nominaci na Zlaté glóby nebo Cenu poroty na festivalu animovaných filmů v Annecy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michaela Pavlátová

O zlatou sošku se bude režisérka Michaela Pavlátová ucházet na slavnostním večeru 24. února. Dalšími nominovanými filmy v této kategorii jsou Myška a medvěd na cestách a Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo.

Film Moje slunce Mad zasazený do prostředí Afghánistánu vznikal osm let. Do tuzemských kin jej uvedla 21. října 2021 společnost Aerofilms s českým dabingem. Ve světě je uváděn v mezinárodní jazykové verzi. Hlas hlavní hrdinky patří v obou verzích Zuzaně Stivínové, která zvládla roli v češtině, angličtině a jazyku darí.

Snímek vypráví příběh Heleny, která začíná v Kábulu novou životní etapu po boku svého manžela Nazira, se kterým se seznámila na univerzitě v Praze. Pod jménem Herra si zvyká na nový životní styl Nazirovy velké afghánské rodiny. Ne všichni však mají v této rodině tak velké srdce jako Nazir a tolik smyslu pro humor jako pokrokový dědeček. Do jejího života vstupuje citlivý chlapec jménem Mad, i s jeho pomocí začíná Herra hledat domov v cizí zemi. Film vznikl na motivy novely Frišta novinářky Petry Procházkové.

V USA vyhlásili nominace na Oscary. Šanci na sošky mají i Češi

Kultura

Reklama

Související témata:
Michaela Pavlátová

Související články

Výběr článků

Načítám