Hlavní obsah

Film Líbáš jako Bůh bude mít pokračování

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O pokračování komedie režisérky Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh padla první slova ještě před premiérou, když bezprostředně po novinářské projekci rozesmál Oldřich Kaiser celý sál poznámkou: „A pokračování se bude jmenovat Pícháš jako ďábel“.

Článek

Na příběh manželského čtyřúhelníku v podání Kamily Magálové, Jiřího Bartošky, Evy Holubové a Oldřicha Kaisera pak přišel téměř milión lidí, což byl největší divácký úspěch roku 2009. I proto nakonec na Kaiserova slova došlo jen s tím rozdílem, že v názvu zůstalo přece jen to původní, jemnější slovo. První klapka filmu Líbáš jako ďábel padne tuto neděli. „Občas jsem si položila otázku, jak tyhle vztahy mohou dopadnout?“ říká k tomu Marie Poledňáková.

„A stejnou otázku mi kladli i diváci: jedni viděli jedinou možnost, že se František vrátí k Bohunce, jiní, že Helena se musí vrátit ke Karlovi. Mnozí si vkládali do příběhu vlastní zkušenost, přání a představy. Bylo to pro mne překvapivé, ale i inspirující. Sotva film skončil, diváci se ptali, co bude dál? I já sama byla zvědavá, jak by to asi dopadlo, kdyby se čas příběhu nezastavil,“ přiznává režisérka. Příběh nového filmu začíná ve chvíli, kdy jsou staré manželské svazky definitivní minulostí a Helena s Františkem se pokoušejí začít nový, společný život.

Bývalí partneři k vám stále patří

Ovšem, jak už to tak bývá, pouto s tím bývalým nelze zpřetrhat tak jednoduše. Stále je to vaše rodina, vaše okolí. Vaši bývalí partneři zkrátka do společného života nutně stále patří. František s Helenou zvolí jediné rozumné východisko – být chvíli sami a daleko. Vyrazí tedy na romantickou exotickou dovolenou do Maroka. I tam je však dostihnou nejen potíže, ale i jejich bývalí partneři.

Po měsíčním natáčení v Praze a okolí se tedy štáb přesune do Maroka, v jehož okouzlujících exteriérech vznikne hlavní část filmu, kde vedle ústřední čtveřice uvidíme také Nelu Boudovou, Jiřího Langmajera, Romana Vojtka, Marthu Issovou, Terezu Kostkovou, Milana Šteindlera, Petra Nárožného a další. Premiéra je naplánována na květen 2012. Kamila Magálová a Jiří Bartoška byli v Líbáš jako Bůh rozvedení. Jak to s nimi dopadne tentokrát?

Reklama

Související témata:

Související články

Blue Valentine zahájí Fresh Film Fest

Americký film Blue Valentine zahájí 24.8. večer 8. ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest. Jde o druhý snímek režiséra...

Výběr článků

Načítám