Hlavní obsah

Fresh Film Fest zahájili stoprocentně rozhněvaní páni a romantický snímek ze života

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabaretně neformálním vystoupením a výstřelem konfet do publika začal slavnostně ve středu po 19 hodině Fresh Film Fest. V pražském kině Světozor odstartoval 8. ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů romantický snímek Blue Valentine.

Článek

Silný poryv větru přivál po 19 hodině před plátno ve Světozoru mima, který předvedl, jak silný a svěží vítr letos vane na Fresh Film Festu. Následovalo kabaretní vystoupení stoprocentně rozhněvaných pánů Váši a Kuvajse, které doprovázel jazzový multiinstrumentalista Václav Tobrman s klávesami. Ve znamení vzdoru se nesla píseň Proti všem a sms báseň od Tobrmana Pojďme to vydržet.

Vtipně domovním zvonkem pak uvedli pod přezdívkou Pošťák ředitele festivalu - Martina Poštu. "Děkuji všem, že jste přišli," uvedl večer Pošta. Porotě pak popřál nelehké rozhodování.

Prokreslené charaktery postav

Romantický snímek Blue Valentine od režiséra Dereka Cianfranceho vypráví příběh ze života manželského páru. V hlavních rolích se představili Ryan Gosling (Drive, All Good Things) a Michelle Williamsová (Prokletý ostrov, Zkrocená hora, Dawsonův svět), která byla za roli Cindy nominována na Oscara.

Prolínání vzpomínek manželů Deana a Cindy na jejich seznámení a prvotní zamilovanost naráží na bezvýchodnost jejich přítomnosti. Na manželství, které nemá budoucnost. Psychologizující záběry kamery se snaží dostat do jejich nitra a nabídnout divákům bezprostřední pohled na jejich osud.

Prokreslené charaktery postav přináší velice osobní, ale nevydírající film s nejsmutnější mileneckou scénou ve sprše.

Maratón 120 soutěžních a nesoutěžních filmů a mnoha doprovodných akcí potrvá do 28. srpna na několika místech v Praze.

Celkové hodnocení filmu: 88 %

Reklama

Související témata:

Související články

Fresh Film Fest bude ve znamení vzdoru

Osmý ročník Fresh Film Festu (FFF) se v Praze uskuteční od 24. do 28. srpna. Tématem mezinárodního festivalu zaměřeného na debutovou a studentskou tvorbu bude...

Fresh Film Fest ve stylu punku a rivality

Fresh Film Fest, který se letos koná od 24.- 28. srpna v Praze, se ponese ve stylu punkového vzdoru. Organizátoři celou kampaň připravili ze zdeformovaných...

Výběr článků

Načítám