Hlavní obsah

New York slaví padesát let hip hopu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1973 se konal v New Yorku, konkrétně v jižním Bronxu, obyčejný letní večírek. Tedy, tak běžný vlastně nebyl. DJ Kool Herc na party 11. srpna zahrál pro svou sestru. Využil přitom to, co se jako přistěhovalec naučil ještě na domovské Jamajce. A tak se podle oficiálních informací zrodil nový hudební styl - hip hop.

New York oslavil 50 let hip hopuVideo: Reuters

 
Článek

Jeho kulatiny nyní připomínají četné akce, které probíhají ve veřejném prostoru, nemíjejí knihovny, divadla, restaurace… Samozřejmě nechybějí ani velké či malé koncerty, na nichž vystupují současné hvězdy i legendy. Záběry z jednoho z nich přinesla v úterý agentura Reuters.

New York patří hudbě

Do hudebních oslav se v srpnu zapojí celý New York. Alespoň to před pár dny sliboval tamní starosta Eric Adams. Počítá se také s tím, že některé koncerty budou pro zájemce zcela zdarma. Patří k nim mimo jiné ty v rámci 5X5 Block Party, jež vypukne 5. a skončí 12. srpna.

New York oslavil 50 let hip hopu – video snapshot

„Přerod hip hopu v celosvětový kulturní fenomén je svědectvím o kreativitě, inovaci a vášni New Yorku… Společně ctíme minulost a inspirujeme budoucnost. Dokazujeme, že hip hop není jen žánr, ale kulturní hnutí, které umí oslovit lidská srdce,“ zmínil mimo jiné starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám