Hlavní obsah

Multimediální show iMucha bude mít předpremiéru na Soundtracku

Právo, jaš, kul

Pátý ročník Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady bude mít v letošním roce podtitul Jedeme dál!. Jeho původní program byl kvůli koronavirové krizi přesunut na příští rok. Ten letošní ovládnou světová předpremiéra projektu iMucha a symfonický koncert Ondřeje Soukupa.

Foto: Lucie Levá

Michal Dvořák je ředitel festivalu Soundtrack Poděbrady.

Článek

Akce proběhne od 27. do 30. srpna. Nachystány jsou čtyři dny koncertů a filmových a multimediálních projekcí. Vstup na festival je zdarma.

Začne se ve čtvrtek 27. srpna hudebním večerem v Centrálním lázeňském parku. O den později program vyvrcholí světovou předpremiérou multimediální show iMucha. Na zdech poděbradského zámku poprvé ožijí v animacích krásky z plakátů Alfonse Muchy, šperky nebo impozantní obří plátna Slovanské epopeje.

Festival Soundtrack Poděbrady nabídne jiný program. Ten letošní se přesouvá na rok 2021

Festivaly

„iMucha je projekt sestávající ze tří částí, které dávají jeden unikátní celek. Díky rozpohybování motivů z díla legendy české secese Alfonse Muchy v něm ožijí motivy více než sto let starých plakátů a pláten,“ uvádí Michal Dvořák, ředitel festivalu a producent projektu iMucha.

„Již v srpnu bude k vidění v pražském Obecním domě výstava, v jejímž rámci se ocitne v pohybu slavná sbírka plakátů. Dalšími pilíři projektu jsou velkolepá umělecká projekce a show, z níž jsme speciálně pro Soundtrack Poděbrady připravili ochutnávku v podobě velkoformátových projekcí. Provedeme diváky třemi tematickými bloky od art nouveau až ke komiksu. Na premiéru celé show se může veřejnost těšit v květnu příštího roku. Shodou okolností byl Mucha, světoznámý malíř, grafik a designér pravidelným a nadšeným návštěvníkem lázní Poděbrady. Představit tak iMuchu právě na našem festivalu se přímo nabízí,“ dodal.

Večer 29. srpna bude věnován profilovému koncertu Ondřeje Soukupa. Z hlavní scény u Zámku zazní v podání Filharmonie Hradec Králové suity z jeho nejslavnějších titulů Tmavomodrý svět, Kolja, Vratné lahve, Lída Baarová, Requiem pro panenku, Akumulátor 1 a další. Program koncertu bude oživen exkluzivními hudebními i filmovými ukázkami z připravovaného filmu Juraje Jakubiska Perinbaba a dva světy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám