Hlavní obsah

Festival Soundtrack Poděbrady nabídne jiný program. Ten letošní se přesouvá na rok 2021

Právo, jaš, kul

Poslední prázdninový víkend proběhne v Poděbradech další ročník festivalu Soundtrack. Stane se tak ale v částečně upravené podobě tak, jak to budou umožňovat aktuální omezení pro pořádání kulturních akcí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Noční Soundtrack Poděbrady.

Článek

„Vyčkávali jsme a doufali do poslední chvíle, že program festivalu proběhne tak, jak jsme ho téměř rok plánovali a připravovali. Vzhledem k aktuálním omezením spojených s covidem-19 by nemohl hlavní program festivalu proběhnout v naší unikátní koncertní hale bez zásadních změn, a tak jsme se definitivně rozhodli, že program 2020 přesuneme na rok 2021. Každopádně ale jedeme dál,“ říká Michal Dvořák, ředitel festivalu.

V původní termínu 27. až 30. srpna 2020 proběhne v částečně omezeném režimu festival nazvaný Soundtrack – Jedeme dál!. Vzniká program korespondující s dlouhodobou dramaturgickou koncepcí festivalu, který bude pro všechny zdarma. Pořadatelé chystají tři dny a tři noci plné hudby, filmových a multimediálních projekcí.

Vrcholem sobotního večera bude uvedení profilového koncertu Ondřeje Soukupa. V rámci The Best of Soundtrack zazní z hlavní scény u zámku v podání Filharmonie Hradec Králové suity z jeho nejslavnějších titulů Tmavomodrý svět, Kolja, Vratné lahve, Nejasná zpráva o konci světa, Requiem pro panenku, Akumulátor 1 a další.

„Před dvěma lety jsem si koncert sám uváděl a troufám si říct, že to byl neskutečný zážitek s nepopsatelnou atmosférou. Letos koncertem provázet nebudu, protože si ho chci užít z pozice diváka. Jsem nesmírné rád, že v rámci letošního Soundtrack festivalu můžeme večer zopakovat, ba dokonce ho ještě o kousek vylepšit, a podělit se o něj i s dalšími fanoušky filmové hudby,“ říká hudební skladatel Ondřej Soukup.

Živá hudba bude doplněna o velkoformátové projekce ukázek filmů na stěny zámku. Diváci si tak koncert nejlépe vychutnají z louky u Jezera a z mostu přes Labe.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám