Hlavní obsah

Doprovodná výstava Fresh Film Festu se znovu otevře v pátek, někdo ji ukradl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek odpoledne bude znovu otevřena výstava portrétních fotografií Vzdor, které někdo v noci ze středy na čtvrtek ukradl v pražském Paláci Akropolis. Všechny snímky vznikly pro reklamní kampaň letošního ročníku festivalu. Policie krádež vzhledem k nízké hodnotě fotografií nevyšetřuje.

Článek

Oznámení o zrušení výstavy snímků od fotografa Romana Dietricha se poprvé objevilo ve čtvrtek odpoledne na facebookovém profilu filmové přehlídky. Informaci pak potvrdil i mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

"Kdo snímky odcizil, nevíme, ale vzhledem k tomu, že způsobená škoda nebyla vyšší než 10 000 korun, policie krádež ani nevyšetřuje. Výstavu uspořádáme znovu, v pátek odpoledne," uvedl Sedlák.

Svěží proud a punkový vzdor

Expozice, která byla součástí doprovodného programu festivalu, se v prostorách žižkovského Paláce Akropolis měla původně zdržet jen do konce týdne.

Na ukradených snímcích byly portréty asi dvaceti lidí, které autor zachytil v okamžiku, kdy vzdorují silnému proudu větru. "Koncept spojuje dva motivy - svěží proud v kinematografii, který představuje náplň i název festivalu, a punkový vzdor, což je jeho letošní téma," uvedli k námětu snímků pořadatelé přehlídky.

Letošní ročník evropského festivalu, zaměřeného na celosvětovou debutovou a studentskou tvorbu, ve středu zahájila projekce snímku Blue Valentine od režiséra Dereka Cianfranceho. Do neděle 28. srpna se na programu přehlídky objeví téměř 120 filmů.

Reklama

Související témata:

Související články

Blue Valentine zahájí Fresh Film Fest

Americký film Blue Valentine zahájí 24.8. večer 8. ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest. Jde o druhý snímek režiséra...

Výběr článků

Načítám