Hlavní obsah

Festival Love Planet se zvolna rozjíždí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TÁBOR

Navzdory předpovědi deštivého počasí začal ve 14. hodin jeden z největších tuzemských festivalů, multižánrová "planeta lásky" Love Planet, za polojasné oblohy. Pozvolna se tak rozjíždí akce, jež kombinuje kulturní přehlídku (hudbu, divadlo, film) a přehlídku extrémních, adrenalinových sportů. Rozmanitý program pokračuje do nedělního rána, kdy se brány festivalu definitivně uzavřou.

Článek

Odhadovaný počet návštěvníků, kteří festival navštíví, se pohybuje kolem patnácti až dvaceti tisíc lidí. V tuto chvíli, kdy aeroklubu u Čápova Pole o rozhloze 42 hektarů (z čehož jen festival zabírá na dvacet hektarů) dominuje na hlavní stagi klasika české rockové hudby Pražský výběr, které přihlíží dvou tisícovka návštěvníků. Celkový počet lidí, kteří se musí potýkat z rozsáhlou travnatou plochou lze odhadovat na pět až šest tisíc. A přijíždějí či přicházejí další a další. Ti, co přijíždí se musí obrnit trpělivostí. Musí totiž počítat se zacpou na příjezdové cestě k parkovišti u areálu.

Cestou od zastávky kyvadlového autobusu, který je spojnicí mezi centrem města a letištěm u Tábora, k parkovišti a areálu potkáte jak skupinky mladých lidí s krosnou a spacákem, tak i starší dvojice, či rodiny s dětmi v autech. 

Ve stanovém městečku, jež pojme na deset tisíc přístřešků, se krčí asi pětistovka stanů. Plocha areálu na první pohled působí obrovským dojmem. Rozsáhlou zelenou plochu lemují stánky, pódia, drobné obchůdky a mini sportovní hřiště (volejbal, fotbal a basketbal). Atmosféra je uvolěná, slunce zapadlo a na programu jsou největší hvězdy, Skinny Puppy, britští Kosheen, domácí Tata Bojs, Roni size, drum and bassový Zinc a  Američan Jeff Mills, jedno z největších jmen techno scény.

Jak se zdá, neodmyslitelnou součástí typického loveplanet návštěvníka je malá, ostře růžová karimatka od nejmenovaného sponzora.

Za tmavé noci, jíž probleskují prudce se míhající pódiová světla, život na táborském letišti nabývá zcela jiných rozměrů. Zvuk, tančící a usmívající lidé kolem mluví za vše...

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám