Hlavní obsah

Festival Divadlo v parku nabídne čtyři komedie

Právo, kul, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři populární komedie nabídne letošní ročník festivalu Divadlo v parku, který se každoročně koná v sadech 1. máje v Šumperku. Kvůli koronaviru se letos posunul až na srpen. Začne v úterý 18. srpna a divákům nabídne čtyři komedie.

Foto: archiv Švandova divadla, H. Witanto

Peter Butko, Filip Rajmont a Martin Hofmann ve hře Lordi.

Článek

„Představení se odehrají vždy večer od devíti hodin na letní scéně v sadech 1. máje,“ řekla mluvčí radnice Soňa Singerová. Za nepříznivého počasí bude festival hostit šumperské divadlo, dodala.

Přehlídku otevře v úterý 18. srpna originální komedie Žena, která uvařila svého manžela. Černou komedii úspěšné anglické autorky Debbie Isittové ve spolupráci s Divadlem U Hasičů v Praze a agenturou Pierot připravil producent a režisér Petr Kracik. Ve hře excelují Nela Boudová, Ilona Svobodová a Otmar Brancuzský.

O den později přiveze do Šumperka pražské Švandovo divadlo komedii Lordi autorů Oscara Wildeho a Robbieho Rosse, ve které se představí Martin Hofmann, Filip Rajmont, Peter Serge Butko a Martin Kotecký.

Ve čtvrtek se pak mohou příznivci divadla těšit na hru The Naked Truth / Odhalená pravda, která je příběhem pěti žen, jež se setkávají ve vesnické tělocvičně na kurzu pole dance. V hlavní roli se představí držitelka Českého lva Gabriela Míčová.

Stejně jako předchozí ročníky Divadla v parku uzavře i ten letošní v sobotu 22. srpna domácí soubor, jenž nabídne inscenaci Vinetůůů!. Komedii z Divokého západu, která vznikla na základě knih Karla Maye a známých filmů německého režiséra Haralda Reinla, nastudoval s herci v uplynulé sezoně režisér Robert Bellan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám