Hlavní obsah

Favoritem Cen Anděl je skupina Ille. Rozhodne se ve středu večer

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V devíti kategoriích budou ve středu večer v Hudebním divadle Karlín v Praze uděleny prestižní sošky anděla hrajícího na šalmaj. Ceny Anděl za rok 2013 poznají své vítěze.

Zvuková zkouška v Hudebním divadle Karlín před udílením Cen AndělVideo: Novinky

 
Článek

Tři nominace získala skupina Ille. Loni se uvedla debutovým albem Ve tvý skříni, přičemž nominaci získala jako skupina, za písničku Holka ve tvý skříni a také jako možný objev loňského roku.

Dvě nominace získali Bratři Orffové za své loňské album Šero, dále Vladimir 518 za počin Idiot, skupina Mandrage za desku Siluety, Sára Vondrášková, která se na scéně objevuje pod jménem projektu Never Sol, a písnička Cesta tandemu Kryštof – Tomáš Klus.

Ceny Anděl každoročně mapují hudební počiny předešlého roku v podobě vydaných alb domácích interpretů. Členové akademie, kteří v průběhu dvou kol vybírali ty nejlepší, tentokrát zasednou v sále jako hosté. Letos se totiž nebude hlasovat elektronicky přímo na místě.

Během večera na pódiu jako hudební hosté vystoupí 4TET, Tomáš Klus, Michael Kocáb a Glen Proudfoot, Ewa Farna, Anna K se členy britské skupiny Reef Garym Stringerem a Jackem Bessantem (vystupují jako akustické duo StringerBessant), Dan Bárta, Debbi, Lenny, Bratři Orffové, Lenka Nová s písní z nominovaného alba Michala Horáčka, Jana Kirschner a další.

Moderátorkou ceremoniálu bude Adéla Banášová. O hudební dramaturgii se postará Jiří Škorpík, který ji doplní v roli spolumoderátora.

Ceny vítězům jednotlivých kategorií předají moderátoři předešlých udílení Cen Anděl. Budou to Marta Jandová, Ewa Farna a Tomáš Klus, Richard Krajčo, Těžkej Pokondr, Leoš Mareš i moderátor prvních českých Grammy Martin Hrdinka či moderátor vyhlášení Desky roku Janek Ledecký.

Ceny Anděl budou přenášeny od 20 hodin na programu ČT1.

Nominace

Skupina

Bratři Orffové

Ille

Mandrage

Zpěvák

Dan Bárta

Vojtěch Dyk

Matěj Ruppert

Zpěvačka

Debbi

Lenka Dusilová

Sára Vondrášková (Never Sol)

Objev

Ille

Lenny

Never Sol

Album

Český kalendář – Michal Horáček

Idiot – Vladimir 518

Šero – Bratři Orffové

Skladba

Cesta – Kryštof, Tomáš Klus

Holka ve tvý skříni – Ille

Siluety – Mandrage

Videoklip

Cesta – Kryštof, Tomáš Klus

Kilovej bůh – Vladimir 518

Up To Sopeed Now – Monkey Business

Reklama

Výběr článků

Načítám