Hlavní obsah

Eric Clapton vydává soundtrack Life In 12 Bars

Novinky, Stanislav Dvořák

Jeden z největších kytaristů v dějinách Eric Clapton vydá 8. června desku Life In 12 Bars, která je soundtrackem ke stejnojmennému dokumentu. Film natočila režisérka Lili Fini Zanuck.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ukázky z nového dokumentu o Ericu ClaptonoviVideo: Altitude, Reuters

 
Článek

„Soundtrack je dostupný jako 2CD nebo 4LP (vyjde až 20. června) verze a obsahuje 32 písní, které představují Claptonovu dlouhou a proslulou kariéru. Obsahuje skladby The Yardbirds, John Mayall’s Bluesbreakers, Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos, The Beatles, Arethy Franklin, Muddyho Waterse a Claptonovy sólové počiny,” oznámilo vydavatelství Universal Music.

Pět nevydaných nahrávek

Na soundtracku bude také 5 dosud nevydaných skladeb. Jde třeba o alternativní verzi Spoonful, která byla nahrána živě v roce 1968. Nahrávka High od Derek and The Dominos z roku 1971 vznikla během studiové session k druhému albu, které nikdy nevyšlo.

Poctou Hendrixovi měl být živák Little Wing z roku 1970 a zajímavými kuriozitkami jsou alternativní verze I Shot The Sheriff od Boba Marleyho a Little Queenie od Chucka Berryho. Bonus tvoří alternativní mixy z Claptonova debutového alba After Midnight a Let It Rain.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám