Hlavní obsah

Eddie Stoilow pozvou na Jupiter

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská kapela Eddie Stoilow dokončuje realizaci nového alba. Nazvala je Jupiter a do světa je vyšle 6. května. Na přelomu února a března představí singl Sun Is Shining.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Jan Žampa (vlevo) a David Šmídt ve studiu

Článek

„Říkáme, že jsme stylově trochu schizofrenní kapela, ale bereme to spíš tak, že je to pro nás takový můstek. Nám samotným naše hudební orientace schizofrenní nepřipadá, protože skládáme přirozeně, intuitivně, buď u kytary, nebo klavíru. Na nové desce budou různorodé aranže, takže na ní bude třeba písnička, která je skoro až folková, stejně jako skladby posílené elektronickými zvuky,“ vysvětluje klávesista David Šmídt.

„Jsme žánrově široce rozkročeni a inspirací je nám opravdu mnoho stylů. V kapele jsme si prošli vším podstatným, od poslouchání Franka Zappy přes desky Pink Floyd až třeba po Skrillexe. Proto se ten náš stylový myšlenkový pochod špatně unifikuje. Pokud jde o zvuk a žánr alba, může se tato – řekněme tedy – schizofrenie ještě více zdůraznit. Pokud jde ale o koncerty, na nich je to semknuté, protože všechno hrajeme naživo,“ vysvětluje zpěvák Jan Žampa.

Skupina Eddie Stoilow vznikla v roce 2003. Dosud vydala tři alba, Jupiter bude její čtvrté.

Reklama

Výběr článků

Načítám