Hlavní obsah

Dyk, Černochová a Ruppert slaví s B-Side Bandem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctičlenný nadžánrový B-Side Band slaví už 10. narozeniny. Sobě i fandům daruje speciální koncerty v Praze a Brně s Vojtěchem Dykem, Matějem Ruppertem a dalšími.

Foto: Tino Kratochvil

Vojtěch Dyk

Článek

Band se ukáže 4. prosince v 19:30 v La Fabrice v Praze a 18. prosince v 19:30 v brněnském Metro Music Baru. Podpoří ho Vojtěch Dyk, Tereza Černochová, Matěj Ruppert, Roman Dragoun, Jiří Kučerovský, Kamil Slezák či Michal Žáček.

Skupinu založil v roce 2006 trumpetista a bandleader Josef Buchta. Sestává z 18 špičkových instrumentalistů. Hodně známá začala být kolem roku 2010, kdy zahájila spolupráci se zpěvákem Vojtou Dykem. Vydali kritikou oceňované album a odehráli spoustu úspěšných koncertů. V roce 2014 kapela vydala i instrumentální CD Meeting Point a první autorské studiové album pod názvem Deska.

Spolupracují také s Danem Bártou, jeli turné s americkým zpěvákem a držitelem Grammy Kurtem Ellingem, koncertovali s kvartetem New York Voices i britským vokálním triem The Puppini Sisters.

Reklama

Výběr článků

Načítám