Hlavní obsah

Drive My Car: Úspěšný film na motivy Murakamiho povídek představuje trailer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři nominace na Oscary získal japonský snímek Rjúsukeho Hamagučiho na motivy stejnojmenné povídky Harukiho Murakamiho. Jmenuje se Drive My Car. Premiéru bude mít v českých kinech 24. března. Novinky.cz exkluzivně představují jeho trailer.

Trailer k filmu: Drive My CarVideo: Novinky

 
Článek

Film budou moc čeští diváci vidět jen pár dní před slavnostním oscarovým ceremoniálem.

Film Drive My Car inspirovala Murakamiho povídka

Film

Jeho stěžejním tématem je nepravděpodobné přátelství mezi režisérem Kafukuem a mladou dívkou Misaki, která mu byla přidělena jako řidička jeho Saabu 900. Během jízd na Kafukuovy zkoušky oba nečekaně zjistí, že je spojuje nejen záliba v řízení a společně naleznou způsob, jak se vyrovnat se svými traumaty a pocity viny a jít dál.

Foto: Aerofilms

Drive My Car. Očekávaný hit českých kin.

Filmaři si jako předlohu svého snímku zvolili stejnojmennou povídku z Murakamiho souboru Muži, kteří nemají ženy.

Foto: ČTK

Japonský spisovatel Haruki Murakami.

„V japonštině má povídka jen padesát stran, a to skutečně není dostatek materiálu na celovečerní film. Povídka navíc končí náhle a já měl pocit, že musím příběh posunout ještě někam dál než za poslední stránku. Znovu jsem si proto přečetl ostatní povídky. A byly tam další dvě, které mi přišly, že by se daly začlenit do stejné dějové linie: Šeherezáda a Kino,“ vysvětluje režisér Hamaguči, kde bral svou inspiraci.

Zlatou palmu na festivalu v Cannes získal snímek Titane

Kultura

Jak se zdá, zvolil látku dobře. Jeho film si loni z festivalu v Cannes odnesl cenu za nejlepší scénář, mezinárodní cenu kritiků FIPRESCI a cenu ekumenické poroty. Získal také Zlatý glóbus v kategorii Cizojazyčný film.

Podle kritiků má i velkou šanci proměnit i nějakou ze svých nominací na Oscara. Vyhlášení výsledků proběhne 28. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám