Hlavní obsah

Dopravní a divadelní Zácpa v Plzni

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Činoherní soubor plzeňského Divadla J. K. Tyla uvede v sobotu 23. června na Nové scéně premiéru nové situační komedie Antonína Procházky nazvané Zácpa.

Foto: Irena Štěrbová

Martin Stránský je jedním z protagonistů inscenace Zácpa.

Článek

Procházka je nejen úspěšný herec a moderátor, ale i autor divácky oblíbených komedií, z nichž Zácpa je jeho již dvanáctým titulem. „Plzeňský Molière“, jak zní jeho letitá přezdívka, umí napsat vtipné zápletky odpozorované z každodenního života. Tentokrát se inspiroval vlastním zážitkem dopravní zácpy na D1, kterou zažil i mnohý divák.

„Hra přivádí na scénu třináct naprosto odlišných osobností v temperamentu, společenském postavení i životním přístupu. Humor pramení z toho, jak se s patovou situací časového vakua, které ohrožuje jejich životní plány, vypořádávají. Hranice mezi neštěstím a štěstím je velice křehká. A tak vyvstává otázka, jestli to, co vidíme jako fatální průšvih, nemůže ve skutečnosti znamenat výhru,“ uvažuje o textu dramaturgyně Marie Caltová.

V Procházkově režii se na scéně objeví Monika Švábová, Martin Stránský, Apolena Veldová, sám autor a další herci. Do konce sezóny bude Zácpa uvedena ještě 27. a 28. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám