Hlavní obsah

Do Prahy se vracejí Paolo Angeli a Erik Truffaz

Praha

V pražském Paláci Akropolis vystoupí v závěru týdně dva přední hudebníci. V pátek tam bude hrát italský experimentující kytarista Paolo Angeli, v neděli pak v rámci přeloženého turné švýcarský trumpetista Erik Truffaz se svým kvartetem.

Foto: Rachot

Kytarista Paolo Angeli se svým upraveným nástrojem

Článek

Paolo Angeli je výjimečným zjevem na alternativní scéně, protože si kytary výrazně upravuje, natahuje na ně další rezonanční struny a pružiny, aby z nástroje vydoloval zcela nové zvuky. Do Prahy se vrací s novým albem JAR´A, které přináší tradiční písně ze Sardinie v novém hávu.

Angeli upravil do nové podoby na desce 22.22 Free Radiohead i skladby této kultovní britské kapely. Natočil však i živé album s houslistkou Ivu Bittovou, složil operu s kytaristou Fredem Frithem a vystupuje s americkým bubeníkem Hamidem Drakem.

V neděli představí v Akropoli své nové album Lune Rogue švýcarský trumpetista Erik Truffaz se svým kvartetem. Původně měl v Praze hrát už na počátku dubna, ale koncert byl kvůli pandemii přeložen. Truffaz vystoupí se stejným programem i 7. října v pražském JazzDocku a 9. října v Olomouci.

Lune Rogue přestavuje velký posun v Truffazově tvorbě, protože je produkoval mladý bubeník Arthur Hnatek. Větší prostor na desce něm dostaly také analogové syntezátory, jež Hnatek využívá.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám