Hlavní obsah

Do českých kin vtrhnou Svěrák s Kukym, Vorlíček se Saxanou

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěkná řádka filmů, které lze očekávat s nadějemi na dobrou zábavu i umělecký zážitek, se chystá do českých kin hned od počátku tohoto roku.

Článek

V lednu se můžeme těšit na Meryl Streepovou, Steva Martina a Aleca Baldwina v romantické komedii Nějak se to komplikuje o tom, že stará láska nerezaví.

Vzápětí vtrhne do kin neodolatelný George Clooney jako profesionální vyhazovač z práce v komedii Lítám v tom.

Mysteriózní dobrodružství Terryho Gilliama Imaginárium dr. Parnase se stalo legendou ještě během natáčení: zemřel představitel hlavní role Heath Ledger a jeho roli převzali Johnny Depp, Jude Law a Colin Farrell.

Kawasakiho růže i Pouta

Z českých luhů a hájů se do kin vydá v lednu jen Kawasakiho růže, která se sice hraje už od prosince, ale teď jde v širším nasazení. Netřeba však mít strach: podle údajů Unie filmových distributorů je na letošek naprogramováno 25 českých novinek!

Hned v únoru to bude drama z osmdesátých let Pouta, jímž se po delší době vrací režisér Radim Špaček (Rychlé pohyby očí), dále klasická romantická pohádka o dobru a zlu Dešťová víla režiséra Milana Cieslara a komedie Doktor od jezera hrochů, kterou podle předlohy Miroslava Švandrlíka natočil režisér Zdeněk Troška. Do kin vstoupí i Katka, časosběrný dokumentární film o drogách, lásce, vězení a odpovědnosti režisérky Heleny Třeštíkové.

Z USA přijedou v únoru Morganovi s Angličanem Hughem Grantem a Sarah Jessicou Parkerovou, kteří hrají titulní manželský pár, jenž je svědkem vraždy a musí kvůli vlastní bezpečnosti zmizet do prostředí pro ně neznámého. Mel Gibson se po osmileté pauze vrací v hlavní roli detektivního thrilleru The Edge of Darkness „bondovského“ režiséra Martina Campbella a Milla Jovovichová natočila provokativní thriller Čtvrtý druh, který vznikl podle skutečných událostí záhadného mizení lidí v jedné oblasti Aljašky.

Přijdou i muzikály

Začátkem března se dočkají fanoušci muzikálů: tvůrce Chicaga Rob Marshall natočil Nine a měl opět skvělý tým: Daniel Day-Lewis, Marion Cotillardová, Penélope Cruzová, Nicole Kidmanová, Judi Denchová, Kate Hudsonová a také Sophia Lorenová. Když byl před sedmi lety Morgan Freeman v Karlových Varech, řekl, že se chystá hrát Nelsona Mandelu. Teď je film Clinta Eastwooda Neporažený tady a Freemanova protihráče v něm ztvárnil Matt Damon.

V březnu přijde také Chůva v akci, kde Jackie Chan musí zvládnout ohlídat tři děti své přítelkyně, aby měl šanci na odměnu v podobě jejího Ano. John Travolta a Robin Williams si zahráli v rodinné komedii Starý páky, natočené v produkci Walta Disneye.

No a Michael Moore nám ukáže, jak vidí světovou finanční krizi: O kapitalismu s láskou.

No a Michael Moore nám ukáže, jak vidí světovou finanční krizi: O kapitalismu s láskou. Po Českém snu natočili Vít Klusák a Filip Remunda Český mír, jehož součástí je i americká cesta s Mirkem Topolánkem a setkání s Georgem Bushem.

Oko nad Prahou je věnováno Kaplickému

Dokument Oko nad Prahou je věnován architektovi Janu Kaplickému a natočila ho režisérka Olga Špátová s jeho manželkou Eliškou.

První čtvrtletí slibuje ještě premiéru dramatu z války Habermanův mlýn režiséra Juraje Herze a komedii Ženy v pokušení režiséra Jiřího Vejdělka, který obsadil Elišku Balzerovou, Lenku Vlasákovou, Veroniku Kubařovou, Jiřího Macháčka a Romana Zacha.

V dubnu se můžeme těšit na americký velkofilm Souboj Titánů se Samem Worthingtonem, Ralphem Fiennesem a Liamem Neesonem, dále na akční válečné drama z Iráku Zelená zóna s Mattem Damonem a také na Wall Street 2 – Peníze nikdy nespí, hvězdné pokračování slavného filmu, kde opět hraje Michael Douglas a s ním Charlie Sheen a Shia LaBeouf. Nejnovějším Robinem Hoodem je Russel Crowe a Gael García Bernal hraje v romantické road movie po krásné Itálii Dopisy pro Julii, která je plná slunce, vinic a lásky.

Princ z Persie: Písky času je zase epické akční dobrodružství zasazené do tajuplné Persie, v němž líný princ (Jake Gyllenhaal) spojí síly se záhadnou princeznou a bojují proti temným silám, aby ochránili starověkou dýku.

Vorlíček oživí Saxanu

Alice Nellis natočila čtyři povídky o možných odstínech moderního rodičovství pod společným názvem Mamas & Papas, Václav Vorlíček představí film Saxana s podtitulem Veletrh strašidel a na konci května představí svůj nový film Kuky se vrací Jan Svěrák. Jeho hlavní postavou je odvržený medvídek Kuky, který se vydává se na cestu domů a zažije přitom několik dobrodružství.

Z filmů prvního pololetí 2010

leden

leden 7. 1. – Kawasakiho růže

leden 7. 1. – Kawasakiho růže 14. 1. – Sherlock Holmes

leden 7. 1. – Kawasakiho růže 14. 1. – Sherlock Holmes 21. 1. – Nějak se to komplikuje

leden 7. 1. – Kawasakiho růže 14. 1. – Sherlock Holmes 21. 1. – Nějak se to komplikuje 28. 1. – Čtvrtý druh

únor

únor 4. 2. – Morganovi

únor 4. 2. – Morganovi 4. 2. – O kapitalismu s láskou

únor 4. 2. – Morganovi 4. 2. – O kapitalismu s láskou 11. 2. – Dešťová víla

únor 4. 2. – Morganovi 4. 2. – O kapitalismu s láskou 11. 2. – Dešťová víla 25. 2.– Doktor od jezera hrochů

březen

březen 4. 3. – Nine

březen 4. 3. – Nine 4. 3. – Alenka v říši divů

březen 4. 3. – Nine 4. 3. – Alenka v říši divů 4. 3. – Invictus: Neporažený

březen 4. 3. – Nine 4. 3. – Alenka v říši divů 4. 3. – Invictus: Neporažený 18. 3. – Ženy v pokušení

duben

duben 8. 4. – Souboj Titánů

duben 8. 4. – Souboj Titánů 15. 4. – Mamas & Papas

duben 8. 4. – Souboj Titánů 15. 4. – Mamas & Papas 22. 4. – Wall Street:

duben 8. 4. – Souboj Titánů 15. 4. – Mamas & Papas 22. 4. – Wall Street: peníze nikdy nespí

duben 8. 4. – Souboj Titánů 15. 4. – Mamas & Papas 22. 4. – Wall Street: peníze nikdy nespí 29. 4. – Saxana

duben 8. 4. – Souboj Titánů 15. 4. – Mamas & Papas 22. 4. – Wall Street: peníze nikdy nespí 29. 4. – Saxana – Veletrh strašidel

květen

květen 6. 5.– Hlava – ruce – srdce

květen 6. 5.– Hlava – ruce – srdce 17. 5. – Toy Story 3:

květen 6. 5.– Hlava – ruce – srdce 17. 5. – Toy Story 3: Příběh hraček 3D

květen 6. 5.– Hlava – ruce – srdce 17. 5. – Toy Story 3: Příběh hraček 3D 20. 5. – Kuky se vrací

květen 6. 5.– Hlava – ruce – srdce 17. 5. – Toy Story 3: Příběh hraček 3D 20. 5. – Kuky se vrací 27. 5. – Princ z Persie:

květen 6. 5.– Hlava – ruce – srdce 17. 5. – Toy Story 3: Příběh hraček 3D 20. 5. – Kuky se vrací 27. 5. – Princ z Persie: Písky času

červen

červen 3. 6. – Sex ve městě 2

červen 3. 6. – Sex ve městě 2 10. 6. – Vrahouni

červen 3. 6. – Sex ve městě 2 10. 6. – Vrahouni 24. 6. – Last Song

24. 6. – Education, An

Film kombinuje loutky s živými herci, je určený hlavně dětem, ale pobaví určitě i dospělé. Hrají v něm Oldřich Kaiser, Kristýna Nováková a také Svěrákův nejmladší syn Ondřej.

Film kombinuje loutky s živými herci, je určený hlavně dětem, ale pobaví určitě i dospělé. Hrají v něm Oldřich Kaiser, Kristýna Nováková a také Svěrákův nejmladší syn Ondřej. V červnu se vyznavači Sexu ve městě dočkají dvojky a Toy Story 3D přidá třetí díl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám