Hlavní obsah

Divokej Bill zahájí Ledárny Open Air

V areálu ledáren v pražském Braníku začne ve čtvrtek série koncertů pod širým nebem nazvaná Ledárny Open Air. Na velkém pódiu se představí skupina Divokej Bill. V průběhu léta se v příjemném prostředí uskuteční série koncertů dalších výrazných českých i slovenských skupin a zpěváků.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skupina Divokej Bill.

Článek

Ledárny Open Air se uskuteční ve stejném areálu jako loňský Lucerna Music Bar Open Air, tedy hned vedle historické budovy Branických ledáren. Letos to bude bez účasti Lucerna Music Baru. Ten se plně soustředí na své klubové akce, které se naplno rozjely.

Již 7. června zahraje na Ledárnách Open Air Mig 21, o den později Sto zvířat, 9. června vystoupí Bára Poláková, 15. června Wohnout, o den později Anna K, umělci labelu Ty nikdy se představí 17. června, 21. června zahrají Monkey Business a den poté Vypsaná fixa.

Zajímavé budou sety skupin Jelen (28. června) a Lucie (29. června). Program tohoto měsíce vyvrcholí vystoupením kapely Stromboli (30. června).

V červenci se v Ledárnách Braník hrát nebude. V srpnu a září se představí J. A. R., Horkýže Slíže, David Koller, Čechomor, Jasná páka nebo Pražský výběr.

„Nechceme zatěžovat Prahu extrémním hlukem, na který si loni obyvatelé z okolí stěžovali. Snížili jsme proto razantně počet koncertů, letos jich bude asi třicet. Hrát budou vždy jen ti, kteří jsou na plakátech, bez předskupin. Koncerty budou končit dříve než v deset hodin večer, aparatura bude nasměrovaná tak, aby zvuk z ní šel primárně do diváckého prostoru na místě,“ řekl k letošnímu záměru za pořadatele Tomáš „Jugi“ Staněk.

Dodal, že popularita venkovních koncertů v Praze byla loni velká a neradi by o tuto akci přišli. Proto vycházejí maximálně vstříc obyvatelům okolí Branických ledáren.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám