Hlavní obsah

Divadelníci a sportovci na jedné scéně

Právo, rh

Basketbalistka Kateřina Elhotová, moderní pětibojař David Svoboda, zápasníci MMA David Hošek a Matúš Juráček, hokejista Michal Trávníček, atlet Jan Veleba a další úspěšní čeští sportovci vymění 2. listopadu sportoviště za divadelní jeviště v pražských Jatkách78. Večer je součástí projektu Film Naživo.

Foto: Jana Mensatorová

Zápasník David Hošek je jedním ze sportovců, kteří spojí své síly s divadelníky.

Článek

Iniciátorem společného divadelně-sportovního happeningu je český novocirkusový soubor Cirk La Putyka, jehož herci se spojí se sportovci ve večeru nazvaném Late Night Show - St. Art v režii Rosti Nováka ml. Poprvé už se setkali v projektu Bez frází, kde sportovci předávají své zkušenosti pomocí příběhů vyprávěných vlastními slovy.

„Jednorázový happening ukáže dva světy, které k sobě mají tak blízko. Pohlédneme na umění z perspektivy sportovce a na sport z pohledu umělce. Přivedeme do divadla umění i sport,“ říká principál Cirku La Putyka Rosťa Novák ml.

„Jde nám o to, představit a zachytit sportovce jako osobnosti, které mají schopnost vlastním příkladem inspirovat ostatní. Nejprve tak sportovci učinili tím, že na Bez frází sdíleli životní příběh. Každý nese určité poselství, každý je unikátní. Způsob jejich projevu je do jisté míry i uměním, a právě díky tomu věříme, že se tato síla dá ve spolupráci s La Putykou přenést ze hřišť a tělocvičen i na jeviště,“ dodává František Prachař z projektu bez frází.

Happening by se měl stát odrazovým můstkem pro další rozsáhlejší spolupráci Cirku La putyka a iniciativy Bez frází.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám