Hlavní obsah

Dirty Vegas sází na živé hraní

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z účastníků festivalu Creamfields, který se koná 8. 8. v Roudnici nad Labem, jsou Dirty Vegas. Pocházejí z Kentu, jejích tvorba je ovšem známější za oceánem, kde jim píseň Days Go By přinesla i Grammy za nejlepší nahrávku taneční hudby. Za trio, které střídá jemnější písně podložené klubovými rytmy s údernějšími skladbami, hovořil Ben Harris.

Foto: Josef Zajíc

Borovecké rybníky. Závod v orientačním běhu 23.9.2012

Článek

Jak bude vypadat vaše vystoupení?

Budeme hrát naživo jako rocková kapela. Zpěvák se chopí kytary, já budu stát za klávesami a budeme mít i bicí. Není to pro nás nic neobvyklého, rock je nám blízký. Na novém albu, na němž pracujeme a které by mělo vyjít v příštím roce, budeme kombinovat taneční rytmy s celou řadou dalších stylů, jež jsou nám blízké - s rockem i s hip hopem.

Proč hrajete živě?

Stále více lidí se orientuje na živá vystoupení, dělají to i Chemical Brothers. Myslíme si, že je to správná cesta, která dá taneční hudbě větší bohatost.

Jak si díváte na současnou situaci taneční scény?

Zejména v Británii je velmi špatná, vysloveně stagnuje. Lidé čekají, až přijde něco nového, protože scéna tu existuje nějakých patnáct let a její nejpřednější představitelé už zestárli.

Proč jste se rozhodli vystupovat v České republice?

Víme, že nás tam nemusejí znát, jenomže máme pocit, že v Evropě je dění zajímavější než v Británii, kde je všechno mrtvé. Proto jsme letos hráli i v Srbsku a v Chorvatsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Massive Attack v Roudnici

Volba hlavní hvězdy - skupiny Massive Attack - potvrdila, že festival Creamfields nemíní ustoupit z pozic, které si vydobyl loňským prvním ročníkem. Na letišti...

Zlatá rybka na Creamfields

Součástí pátečního festivalu Creamfields v Roudnici na Labem, kde vystoupí Masive Attack, Roni Size i DJové Tiësto nebo Ritchie Hawtin, Jeff Mills a Mauro...

Výběr článků

Načítám