Hlavní obsah

Děj čtvrté Mission: Impossible je tajnější než natáčení

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv se kolem obhlídek a natáčení Mission: Impossible IV s Tomem Cruisem v hlavní roli dělaly v Praze tajnosti, není to nic proti tomu, jak úzkostlivě se tají děj filmu.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Jedna z fám tvrdí, že Cruise by se měl s nemožnou misí rozloučit, neboli že agent Hunt zemře.

Článek

Pohyb Cruise po Praze i natáčení, které vede režisér Brad Bird, se nakonec dostalo do všech médií, ale jak to s agentem Ethanem Huntem dopadne, se přísně tutlá, scénář je nedobytný a údajně ani herci menších rolí neznají celý text, ale jen výňatky, které se jich týkají.

Praha bude hrát Moskvu

O to víc se samozřejmě spekuluje. Jedna z fám tvrdí, že Cruise by se měl s „nemožnou misí“ rozloučit, neboli že agent Hunt zemře. S ním ale nemusí skončit filmová série, to záleží na tržbách čtyřky. V kladném případě je napsání nového agenta nepochybně to nejmenší.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Tom Cruise během natáčení v Praze

O čtyřce se tedy zatím dá předpokládat, že české hlavní město nebude na rozdíl od jedničky hrát Prahu, ale jakési ruské město, protože Cruise měl v Praze ruskou uniformu a na natáčení byly k vidění rusky psané noviny a slunečníky s ruskými nápisy (největší část filmu se ale bude točit v Dubaji).

Kromě Cruise hrají Jeremy Renner (Smrt čeká všude), Jonathan Rhys Meyers (Match Point, Vanity Fair), švédský herec Michael Nyqvist, hrdina seriálu Ztraceni Josh Holloway, ruský herec Vladimir Maškov a americká herečka Maggie Q, jíž polsko-irský otec a vietnamská matka dali do vínku zvláštní půvab. Česká premiéra je naplánována na 15. prosinec příštího roku, den před premiérou v USA či v Japonsku. Bontonfilm uvede do kin osmadvacet kopií s českými titulky.

Pomohl vládní plán na finanční pobídky

Mission: Impossible IV je v Česku první natáčení amerického velkofilmu, k němuž dopomohlo schválení vládního plánu finančních pobídek. Jak řekla Právu ředitelka odboru médií a audiovize ministerstva kultury Helena Fraňková, americká strana v Česku utratí 350 miliónů korun a dostane zpět 20 procent, což je 57 miliónů.

„Ty utracené peníze jsou mzdy českých členů štábu, ale také pronájmy ulic a budov, elektřina a další služby v širokém spektru odvětví. Díky hvězdnému natáčení se také o České republice v zahraničí víc píše, což pomáhá i cestovnímu ruchu,“ dodala Fraňková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám