Hlavní obsah

David Stypka doprovází písní Kříž film Úsměvy smutných mužů

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český film Úsměvy smutných mužů natočil režisér Dan Svátek podle stejnojmenného knižního bestselleru Josefa Formánka. Premiéru bude mít 12. července a doprovodí ho mimo jiné videoklip k písní Kříž od Davida Stypky. Aktuálně byl zveřejněn.

Klip k písničce KřížVideo: Universal Music

 
Článek

Skladba Kříž pochází ze Stypkova loňského alba Neboj. a objeví se i ve filmu. V tragikomedii o alkoholu, vůli a vesmíru se v hlavních rolích představí David Švehlík, Jaroslav Dušek, Ondřej Malý, Jaroslav Plesl nebo Simona Babčáková.

„Když jsem viděl ve zlínském studiu první hrubý střih filmu, měl jsem husí kůži. Ještě dlouho potom jsem nemohl dostat ten příběh z hlavy. Důležité je to, že film a písnička spolu neuvěřitelně rezonují, jedno prohlubuje a rozvádí druhé. Už se s kapelou moc těšíme do kina," říká David Stypka.

Josef Formánek je autorem několika knižních bestsellerů. Proslavil se cestopisným románem Prsatý muž a zloděj příběhů, velký úspěch měla i kniha Létající jaguár, román Mluviti pravdu nebo právě Úsměvy smutných mužů. Na scénáři a samotném filmu s režisérem úzce spolupracoval.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám