Hlavní obsah

Cyklus dokumentárních filmů promítá kino Světozor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražské kino Světozor zahájí páteční projekcí snímku Síť cyklus promítání dokumentárních filmů. Pravidelně v pátek od 20:00 se diváci mohou kromě zhlédnutí filmu zúčastnit i následné debaty s režisérem či odborníkem na danou problematiku dokumentu. Klubově profilované kino připravilo projekt ve spolupráci s Goethe Institutem.

Foto: archív produkce muzikálu Mefisto

Z muzikálu Mefisto

Článek

"Zkušební lhůta projektu je plánována na dobu říjen až prosinec 2004 a při úspěchu budeme v této podobě pokračovat v příštím roce," řekl dramaturg kina Ivo Andrle.

Výběr filmu i doprovodného programu je letos v režii zkušených kulturních institucí. Podílejí se na nich festival Jeden svět, Institut dokumentárního filmu, Mezinárodní filmový festival Jihlava, Katedra dokumentu FAMU, Goethe institut, Francouzský kulturní institut, Rakouské kulturní fórum a festivaly Mezipatra a Film On Music.

Zahájení cyklu připadlo snímku Lutze Dammbecka Síť. "Film je průzkumem a reflexí historie Internetu, s přihlédnutím k aktuálnímu stavu digitální a vědecké revoluce", říká režisér Dammbeck. Zajímavým úhlem pohledu na fenomén Netu je rovněž průnik do světa předních počítačových odborníků, tzv. cyber-elity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám