Hlavní obsah

Čtyři generace Kühňat na jednom pódiu

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 6. prosince od 19.30 se ve Dvořákově síni pražského Rudolfina uskuteční Velký vánoční koncert Kühnova dětského sboru.

Foto: archiv Kühnova dětského sboru

Kühnův dětský sbor se tentokrát představí ve čtyřech generacích současných i bývalých členů.

Článek

V první půli večera se mohou posluchači těšit na ladovské postavičky Českého betlému od Josefa Krčka, které ožijí v podání menších dětí z Kühnova sboru a Tanečního souboru Jaro v půvabné choreografii Živany Vajsarové. Ta je autorkou choreografického zpracování i další skladby, Zima od Jana Hanuše (z cyklu Český rok), které se ujme koncertní oddělení opět společně s Tanečním souborem Jaro.

V unikátním provedení čtyř generací současných i bývalých členů Kühnova dětského sboru pak večer vyvrcholí nejkrásnější skladbou českých Vánoc, Českou mší vánoční letošního jubilanta Jakuba Jana Ryby.

V průběhu večera se uskuteční slavnostní křest nového CD Zpívejte s námi: nejkrásnější lidové písničky, které je první nahrávkou v historii sboru pro nejmenší posluchače.

Děti ze sboru na něm nazpívaly společně s vybranými muzikanty pětatřicet nejznámějších lidových písní. CD je doplněno o výpravnou knížku s originálními ilustracemi ke každé písničce od výtvarnice Venduly Chalánkové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám