Hlavní obsah

ČR projedou punkeři Buried Cities, v Praze se představí před Slapshot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Texaská punková skupina Buried Cities bude v druhé půlce ledna na turné po České republice, kde ji čeká šest koncertů. Poslední absolvuje 22. ledna, kdy zahraje před bostonskou hardcorovou legendou Slapshot.

Foto: SlapshotBoston

Slapshot na archivním záběru

Článek

Slapshot se dali dohromady v roce 1985 v době, kdy se hard core začal prosazovat. Kultovní postavení získali ještě před prvním koncertem, protože skupinu dala dohromady známá jména z místní straight edge scény, mezi nimiž byl zpěvák Jack „Choke“ Kelly, který vede kapelu až dosud.

O rok později už skupina vydala debutovou desku Back On The Map nabízející typické ostré pojetí hard coru, k jehož údernosti na dalších deskách přispělo využití dvou kytar.

Od klasického hard coru se skupina odklonila v první polovině devadesátých let na industriálně laděném albu Blast Furnace okořeněném samply. Vybočení představovala i další deska Unconsciousness, kterou produkoval Steve Albini z Big Black.

V roce 1996 se však skupina na příznačně nazvaném albu Ole Tyme Hardcore vrátila k původnímu pojetí, jehož se od té doby drží. Zatím posledním albem loňské Bloodbath In Germany, která následovala po tři roky staré eponymní desce Slapshot.

Buried Cities z Austinu, kteří hrají šest let, se pohybují mezi ostrým punkem a hard corem, patrný je v jejich tvorbě vliv Discharge a dalších britských kapel stylu UK 82, stejně jako hardcorových Agnostic Front, i když je inspirovali i Rancid.

Kapela hraje poctivý ničím nepřikrášlený hard core punk. K dobrému dojmu přispívá sehranost, protože kapela hojně koncertuje. Nejprve se představí 17. ledna ve Valašském Meziříčí, o den později v brněnském Mersey, kde už se na pódiu objeví i brazilští ARD, kteří s nimi odjedou zbytek turné. To pokračuje 19. ledna v Českých Budějovicích, 20. ledna v Kladně a o den později v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám