Hlavní obsah

Covid ve StarDance: Hledá se moderátorka

Právo, Jana Perglerová

Podoba sobotního večera zábavní soutěže StarDance v České televizi (ČT) zůstává zatím dál nejasná. Moderátorka pořadu Tereza Kostková, která má covid, bude muset zůstat pravděpodobně celý týden doma v karanténě a televize hledá, kdo by za ni mohl zaskočit. Nejistý je kvůli covidu také počet párů, které budou tančit.

Foto: Milan Malíček, Právo

Páry XI. ročníku StarDance

Článek

Česká televize požádala o stanovisko a součinnost pražskou hygienickou stanici. Žádné stanovisko ale zatím do středečního dopoledne nepadlo.

Nejistota plyne z toho, že při minulém sobotním živém vysílání StarDance byla Kostková ve styku s mnoha spolupracovníky pořadu i s tanečními páry.

Tereza Kostková má koronavirus, StarDance moderovat nebude

Kultura

Seznam Zprávy přinesly v úterý večer informaci, že v sobotu nebude moci vystoupit pět párů, protože jeden či oba taneční partneři nejsou očkováni. Mluvčí ČT Karolina Blinková reagovala, že „jsou to jenom spekulace“, přímo to ale nepopřela.

Je ovšem otázkou, jak by mohly být za těchto okolností dodrženy licenční podmínky stanovené BBC pro tuto populární taneční soutěž.

„Podle výsledků testů všech tanečních párů budeme následně pracovat na scénáři sobotního večera, pro nějž v tuto chvíli existuje více verzí. Včetně té se zapojením jen těch tanečníků, kteří nebudou muset do povinné karantény. Jsme připraveni operativně reagovat na to, co je bezpečné a co je možné,“ dodala mluvčí.

StarDance jako první opustili Pavel Trávníček a Veronika Lálová

Kultura

Jisté také není, kdo v sobotu případně nahradí Kostkovou, nebo zda zůstane její moderátorský partner Marek Eben na uvádění samotný.

ČT podle Blesku zkusila oslovil herečku Veroniku Khek Kubařovou, taneční vítězku poslední řady StarDance z roku 2019, která soutěž dobře zná a navíc má s moderováním zkušenosti, ta prý ale musela odmítnout, protože má na 30. října jiné pracovní povinnosti, které nešlo přesunout. Televize údajně oslovila také Jolanu Voldánovou, která rovněž ve StarDance tančila. Bylo to v roce 2006, když se soutěž v České televizi vysílala úplně poprvé. Mluvčí to ale potvrdit nechtěla.

„Jsou to všechno opravdu jen spekulace. Moderátora hledáme,“ sdělila Právu ve středu dopoledne mluvčí veřejnoprávní televize Blinková.

Reklama

Výběr článků

Načítám