Hlavní obsah

Courtney Love dokončila po více než deseti letech svou biografii

Courtney Love, americká zpěvačka, herečka a vdova po Kurtu Cobainovi z Nirvany, dokončila psaní své biografie. Trvalo jí to více než deset let. Kniha měla původně vyjít už v roce 2013, ale zpěvačka dílo dokončila až nyní. Kdy přesně biografie vyjde, zatím není známo.

Foto: ČTK/AP

Courtney Love se v posledních letech prosadila spíše jako spisovatelka a herečka.

Článek

„Ahoj přátelé, myslím, že jsem právě dokončila psaní své knihy. Po desetiletém trápení,“ napsala Love na svůj instagramový profil. Jako důkaz zveřejnila rukopisnou fotografii knihy s názvem The Girl with the most Cake (Dívka s větším dortem). Současně nicméně přiznala, že zatím není schopna sdělit, kdy se kniha dostane do prodeje.

Biografie vznikla za asistence novináře Alexe Abramoviče a pod záštitou vydavatelství Harper Collins. Umělkyně zdůrazňuje, že nepůjde o knihu ve stylu „od chudoby ke slávě“, neboť vyrůstala v bohaté a stylové rodině. To se prý ostatně snažila ve svém životopise prezentovat.

Prodlevy spojené s realizací knihy začaly v době, kdy se Love dostala do konfliktu s prvním novinářem najatým k sepsání jejích memoárů, Anthonym Bozzou. Obvinila ho, že příliš tlačí na to, aby odhalila intimní detaily ze svého života, zatímco ona nechtěla prozradit vše. Jeho přístup k celé věci byl příliš bulvární.

Rukopis jí nakonec předal, Love ho odmítla, on přesto požadoval plnou odměnu. Zpěvačka mu nakonec zaplatila jen část honoráře a jejich konflikt skončil u soudu. Není divu, že tento projekt umělkyně nazývá „noční můrou“ a „katastrofou“.

Courtney Love už nějaké zkušenosti s psaním má. Je spoluautorkou tří komiksů Princess Ai (2004-2006) a vydala i osobnější publikaci Dirty Blonde: The Diaries of Courtney Love (Špinavá blondýna: Deník Courtney Love, 2006), která obsahuje její básně, texty písní, dopisy a poznámky.

Své jediné sólové album America’s Sweetheart vydala v roce 2004, poslední album její skupiny Hole, Nobody’s Daughter, vyšlo v roce 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám