Hlavní obsah

Colours of Ostrava se po třech letech vrací, začíná ve středu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Po vynucené dvouleté přestávce, kterou způsobila epidemie koronaviru, se do památkově chráněné Dolní oblasti Vítkovice vrací mezinárodní multižánrový festival Colours of Ostrava (COO).

Foto: archiv COO, Jana Hůlka Orálková

V ostravských industriálních Dolních Vítkovicích už několik dní budují pódia a zázemí pro návštěvníky festivalu.

Článek

Své brány čtyřdenní festival otevře ve středu 13. července, a to již podevatenácté.

„Vstupenky zatím jsou, takže se lidé nemusí bát, že se dovnitř nedostanou. A ti, kteří mají lístky koupené už v roce 2020 a 2021 také. Stačí, když přijdou s těmito starými vstupenkami a budou vpuštěni,“ sdělil v pondělí Právu za organizátory festivalu Jiří Sedlák.

Můžeme slíbit nejlepší ročník v historii
Zlata Holušová, ředitelka festivalu

Přípravy na zahájení COO tak nyní vrcholí. O areál se stará na pět tisíc lidí, návštěvníkům bude k dispozici 240 stánků.

„Lidé v nich mohou platit hotově i bezhotovostně. Platby kartou budou na stovce míst,“ upozornil Sedlák s tím, že i počasí je 19. ročníku příznivě nakloněno.

Nejbohatší ročník

„Můžeme slíbit nejlepší ročník v historii. Nejen díky programu předních světových hvězd, ale především díky tomu, že to bude první plnohodnotný ročník po koronavirové pandemii.

To, že se sejdeme s našimi fanoušky a po dlouhé době si naživo užijeme hudbu a kulturu, nelze ničím nahradit. Takže slibujeme, že atmosféra bude neopakovatelná,“ uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Foto: archiv COO, Jana Hůlka Orálková

Festival ve středu zahájí Cirk La Putyka se studenty Kyjevské akademie divadelního a cirkusového umění.

Unikátní bude i jeho sobotní zakončení, kdy proběhne charitativní koncert ukrajinsko-kanadské formace Balaklava Blues s karvinským dětským pěveckým sborem Permoník.

Dalšími světovými hvězdami festivalu jsou The Killers, Twenty One Pilots, zpěvačka LP, Franz Ferdinand a desítky dalších.

Ani letos nebude chybět divadelní scéna, workshopy, výtvarné instalace a mezinárodní fórum Meltingpot, kam dorazí přes 200 řečníků z celého světa.

Colours of Ostrava 2022 po dvou letech znovu ožije

Festivaly

Pomoc autistům a neslyšícím

Podesáté bude festival také bez bariér. Zdravotně znevýhodněným návštěvníkům letos opět nabídne řadu výhod a služeb.

Novinkou je to, že vybrané písně hlavních hvězd budou tlumočeny do znakové řeči pro neslyšící, ale i servis pro lidi s autismem, kteří si budou moct bezplatně objednat speciálně proškoleného asistenta.

Samozřejmě nebudou chybět ani festivalové hospody, bary, vinárny a kavárny.

Pivovar Radegast má nový Radegast Pub s čepováním do skla, připravil i 300 výčepních kohoutů na 35 místech areálu. Kromě toho nabídne pivovar speciální zónu o tom, jak šetřit vodou.

Foto: archiv COO, Jana Hůlka Orálková

Čtyřdenní i jednodenní vstupenky jsou v prodeji ve festivalovém e-shopu a v sítích GoOut a Ticketportal. Více informací na www.colours.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám