Hlavní obsah

Coco Rosie chtějí zpomalit čas

Novinky, Alex Švamberk

Osobité americké duo Coco Rosie, v jehož jádru jsou sestry Sierra a Bianca Casadyovy, vystoupí 16. května v pražském Divadle Archa s programem k poslední desce Heartache City. Před koncertem poskytla rozhovor Novinkám mladší ze sester Bianca, přičemž mluvila i o tvorbě, která se pohybuje mezi snovým folkem, operou, hip hopem a nezávislým rockem.

Foto: Divadlo Archa

Coco Rosie

Článek

Váš styl je velmi osobitý. Jak vytváříte své písně, z čeho přitom vycházíte?

Začínáme kdekoli a někdy. Drobná melodie a nějaká nonsensová poezie může přijít na mysl v jakékoli chvíli. Vždy proto u sebe mám tužku a notýsek, abych to zachytila. Zbytek je tajemství. Každá píseň se narodila jinak.

Odkud přichází inspirace pro vaše písně?

Přichází odevšad, většinou z naší imaginace. Jsou to příběhy, které jsme nikdy neslyšely a ani jim nerozumíme.

Máte rády pohádky?

Kdo by neměl rád pohádky a tajuplné příběhy. Mou oblíbenou je žena kostlivec. (Eskymácká pohádka o dívce, kterou otec shodil do moře, kde ji ryby ohlodaly na kost. Její kostru vylovil rybář a ona obživla.)

Když poslouchám vaše písně, jako by se zpomaloval čas

To je krásné.

Chcete vytvořit kontrast k dnešní hektické době?

Jo, tento věk televize a internetu utíká v šíleném tempu. Nechme ho zpomalit. Právě teď pracujeme s divadelním režisérem Robertem Wilsonem. On si hodně hraje s časem a jeho zpomalováním.

Proč jste se rozhodly dělat hudbu? Některé z vašich písní přinášejí docela dobré příběhy a mohly by z nich být povídky.

Kromě hudby píšu hodně věcí. Příběhy, básně a písně se proplétají. V mé hlavě se mi všechno míchá. I s filmy a obrazy, jedno ale mají všechny společné, že v nich jsou podivné postavy, které procházejí všemi těmi rozličnými krajinami.

Jak důležitá je pro vás image?

Naše image nás baví. Móda byla naším prvním způsobem vyjádření. Nabízí příležitost vytvořit postavu, měnit tvary a posouvat hranice. Image často přichází ještě před písněmi a ovlivňuje je.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám