Hlavní obsah

Clooney a Bullocková uvízli ve vesmíru ve sci-fi Gravitace

Novinky, Stanislav Dvořák

Hollywoodští herci George Clooney a Sandra Bullocková uvízli ve vesmíru a ztratili spojení s lidmi. Ve velkorozpočtové sci-fi Gravitace se proto museli vydat na cestu hluboko do kosmu v režii Alfonsa Cuaróna. Film má v českých kinech premiéru v říjnu.

Upoutávka na film GravitaceVideo: Warner Bros. CZ

 
Článek

Mexický režisér Cuarón, zdomácnělý v Hollywoodu, natočil například drama Velké naděje nebo fantasy trhák Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Ve světě sci-fi na sebe upozornil v roce 2006 poměrně působivou temnou vizí Potomci lidí s Clivem Owenem, Julianne Moorovou a Michaelem Cainem.

Ve filmu Gravitace hraje Sandra Bullocková lékařku a inženýrku na své první vesmírné misi. George Clooney ztvárnil vesmírného veterána Matta Kowalského, který velí svému poslednímu letu před odchodem do důchodu.

Během zdánlivě rutinní výpravy do kosmu dojde ke katastrofě. Loď je zničená a Stone a Kowalsky zůstanou ve vesmíru sami, odkázáni jeden na druhého a směřujíc dál do temného vesmíru. Hluboké ticho dává oběma jasně najevo, že ztratili jakékoli spojení se Zemí, a tím i jakoukoli šanci na záchranu. Strach se pomalu mění v paniku, zejména když si oba uvědomí, jak málo kyslíku jim zbývá.

Za kamerou stál Emmanuel Lubezki (Potomci lidí), autorem scény je Andy Nicholson (Alenka v říši divů), autorkou kostýmů Jany Temine (Harry Potter) a efekty měli na starosti na Oscara nominovaný Timothy Webber (Temný rytíř) a Neil Corbould (Gladiátor).

Reklama

Výběr článků

Načítám